BELEDİYE 6 MİLYON LİRA KİRA ÖDÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYE 6 MİLYON LİRA KİRA ÖDÜYOR!


 

Geçmiş 5 yıllık gelir-gider tablosunu paylaşan Başkan Vahap Seçer, belediyenin çeşitli kalemlere yıllık 6 milyon lira kira ödediğini açıkladı.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, düzenlediği basın toplantısı ile devraldığı Büyükşehir Belediyesi’nin ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü idari ve mali yapısına ilişkin güncel bilgileri basın mensupları ile paylaştı. Borcu 2 milyar 40 milyon lira olarak açıklanan Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük gideri kirala ödemeleri. Büyükşehir Belediyesi kiraladığı binalara yıllık 1 milyon 805 bin lira ödeme gerçekleştiriyor. Yine sahil ve orman alanları kira ödemeleri yaklaşık 4 milyon lira. Belediyenin iş makinesi ve binek araçlara ödediği ise yıllık kira miktarı ise 50 milyon liradan fazla.

TAŞ BİNANIN YILLIK KİRASI 500 BİN LİRA
 Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’in gerçekleştirdiği basın toplantısında ortaya çıkan rakamlar şaşkınlık verdi. Özellikle kiralanan binalar en büyük gideri oluşturdu. Mersin Büyükşehir Belediyesi; Belediye Hizmet Binası olarak kullanılan Taş Binaya 483 bin, Sosyal Marketler 290 bin, Hurda Araç Deposuna 189 bin, Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı İrtifak Bedeli 163 bin, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası 153 bin, Eğitim ve Kültür Merkezi 137 bin, Mersin Büyükşehir Belediye Kliniği 119 bin, Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (Kudeb) Binası 68 bin, Eğitim ve Öğretim Destek 63 bin, Kursu Kadın Konukevi 54 bin, İtfaiye 23 bin, Alzheimer 51 bin TL kira ödüyor. 
Belediye kiralık araçlara da hatırı sayılır bir ücret ödüyor. Bünyesinde 261 iş makinesi ve 45 adet binek kiralık araç bulunduran Belediye bu araçlara yılda ortalama 50 milyon lira krira ödüyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA