YEŞİLBOĞAZ: “CİNSEL İSTİSMAR MEŞRULAŞTIRILMASIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ: “CİNSEL İSTİSMAR MEŞRULAŞTIRILMASIN”


 

Cinsel istismara uğrayan 12 yaşındaki kız çocuğunun duruşmasına katılan Baro Başkanı Yeşilboğaz, "Cinsel istismar meşrulaştırılmasın, çocuk istismarının üstü örtülmesin” diye uyardı.

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, kuran kursuna gittiği caminin imamı tarafından cinsel istismara uğrayan 12 yaşındaki kız çocuğunun, Tarsus Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına müdahil oldu. Mersin Barosu yönetim kurulu üyesi ve Tarsus ilçe temsilcisi Av. Cihan Öktem, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Burcu Düzen, merkez üyesi Av. Tülay Sevgi Can ve Av. Türkan Özüm Öz'ün müdahil olduğu duruşmada; tecavüz faili imam Mehmet Doğan’a, cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bıraktığı gerekçesiyle 25 yıl hapis cezası verildi ancak mahkeme, duruşmaya katılmayan sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Tutuksuz yargılanan M.D.’nin hakkında, hükümle birlikte tutuklama kararı verilmedi. M.D.’te beş yıldan fazla ceza verildiği için dosya, istinaf mahkemesine gidecek. 
Cinsel istismar davasında bir kez daha alınan tutuksuz yargılama kararına tepki gösteren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Çocuk istismarını önlemeye yönelik sözde atılan adımların içinin ne kadar boş olduğunu görmekteyiz. Çocuğa istismarda bulunan kişinin tutuksuz yargılanması, hem ailenin ve toplumun vicdanını rahatsız etmiştir, hem de toplumun adalete olan güvenini bir kez daha sarsmıştır. Cinsel istismarı meşrulaştıracak akıl almaz kararlarla, çocuklarımızın ve ailelerinin hayatını daha fazla karartmayın. Cinsel istismar meşrulaştırılmasın, çocuk istismarının üstü örtülmesin” diye konuştu. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA