TOROSLAR’DA RÖLYEF ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA RÖLYEF ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI


 

Toroslar Belediyesi’nin, Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesinde açtığı El Sanatları Teknolojisi Dekoratif Tablo Yapımı kursuna katılan kursiyerlerin hazırladığı 3 boyutlu kağıt rölyef çalışmaları, yıl sonu sergisi ile görücüye çıktı.

Haber Merkezi

Sağlık Mahallesi’nde bulunan Adnan Kahveci Parkı TORTEK Merkezi’nde gerçekleştirilen yıl sonu sergisinin açılışını Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz yaptı. Sergi açılışı öncesi kursiyer arkadaşları adına söz alan kursiyer Emine Öztürk, Yenişehir bölgesinden kursa katıldığını vurgulayarak; “Kağıt rölyef ile sıkıntılarımızı ve dertlerimizi unutarak bir sanat oluşturuyoruz. Bu sanatla buluşmamıza sağlayan Toroslar Belediyemize teşekkür ederim” dedi. Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz ise mesleki eğitimin önemine değinerek, kurslara katılan kursiyerleri tebrik etti. Başkan Yılmaz, 2019-2024 hizmet dönemi projeleri arasında yer alan TORTEK 2.0 projesiyle mesleki eğitim ağını daha da büyüteceklerini ve kursiyerlerin el emeği ve göz nuru ile hazırladığı eserlerin satışını yapabilecekleri yeni mecralar oluşturacaklarını ve bu kapsamda e-ticaret sistemini de kuracaklarını söyledi. Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı 3 boyutlu kağıt rölyef çalışmalarının sergisini açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Yılmaz; “TORTEK’e büyük önem veriyoruz. Açık kapatan bir proje. Bu projenin TORTEK 2.0 diye bir versiyonunu da yapacağız.TORTEK’lerimizi daha daha geliştireceğiz ve yeni dallar ekleyeceğiz.Bu sergide emeği geçen tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyor ve kursiyerlerimize tebrik ediyorum.İnsanlar birşeyler ürettiği sürece var olur.Hanımlarımız evlerinde de ciddi bir yükün altındalar.Onun için yeni şeyler meydana getirmek de önemli.Bizim kapımızda, gönlümüzde açık.Kadınlarımız güçlü olursa aile ve toplum da güçlü olur.Önümüzdeki süreçte de stratejik planımızı oluşturacağız.Kadınlarımızın TORTEK’te ürettiği ürünleri satabilecekleri yeni alanlar oluşturacağız. Yine Projelerimiz arasında yer alan E-Ticaret sistemi üzerinden ürünlerini iç ve dış pazarda geniş kitlelere ulaştırma fırsatını da bulacaklar.Kursiyerlerimize bu anlamda geri dönüşümün olması lazım ki yeni ürünler ortaya çıkarabilsinler.Bu konuda destek vereceğiz ve beraber güzel işler yapacağız.Bu serginin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından kağıt rölyef üzerine materyallerin değerlendirilerek yapıldığı eserlerin sergisini gezerek, çalışmalarla ilgili kurs öğretmeni Elif Etiler’den bilgiler aldı. Başkan Yılmaz daha sonra kursu başarıyla tamamlayan 33 kursiyere kurs bitirme belgelerini takdim ederek, başarılarının devamını diledi.
TORTEK El Sanatları Teknolojisi Dekoratif Tablo Yapımı Kursu öğretmeni Elif Etiler’de Toroslar Belediye Başkanı Av.Atsız Afşın Yılmaz’a günün anısına üzerinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve annesi Zübeyde Hanım’ın portresinin bulunduğu bir tablo hediye etti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA