MERSİN BAROSU, SURUÇ KATLİAMI DAVASINA KATILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU, SURUÇ KATLİAMI DAVASINA KATILACAK


 

Şanlıurfa Barosunu ziyaret eden Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 2015’te Suruç’ta 34 kişinin ölümüne neden olan katliam davasına katılacaklarını söyledi.

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel,  tüm baro başkanlarına ve avukatlara; Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015'te 34 kişinin ölümüne, 70 kişinin yaralanmasına yol açan canlı bomba saldırısıyla ilgili 9 Mayıs’ta görülecek olan 9. duruşmaya katılarak, davaya sahip çıkma çağrısında bulundu. Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin Barosu olarak 9 Mayıs’ta Suruç’tayız. Suruç davasının bekçisiyiz” dedi.

“AKLIMIZLA, VİCDANIMIZLA VE HUKUKLA DALGA GEÇİLMEDEN SONUÇLANMALI”
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Abdullah Öncel’e makamında nezaket ziyaretinde bulunarak, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi ve mesleki sorunların çözümüne yönelik atılacak olan ortak adımlar hakkında görüşler sunuldu.  İnsanlığa karşı işlenen katliam davasının; aklımızla, vicdanımızla ve hukukla dalga geçilmeden, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Mersin Barosu olarak Suruç katliamı davasına katılıp, davanın bekçisi olacağız. Barolar ve avukatlar arasındaki güç birliği sadece bizleri değil, toplumumuzu da güçlendirir, halkın adalete kavuşmasına önemli ölçüde katkı sağlar. Bu nedenle hak, hukuk ve adalet için Mersin Barosu olarak 9 Mayıs’ta Suruç’tayız” diye konuştu.
Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Abdullah Öncel ise, Suruç davasına sahip çıkmanın; insanlığa, adalete ve hukuka sahip çıkmak olduğunu vurgulayarak, destek veren Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’a teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA