YEŞİLBOĞAZ: “ÇOCUKLAR ÖNCELİK OLMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ: “ÇOCUKLAR ÖNCELİK OLMALI”


 

Çocukların adaletli bir şekilde korumasını sağlamanın önemine vurgu yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Öncelikle çocuğun üstün yararı göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.

Haber Merkezi

Türkiye Barolar Birliği tarafından ‘Yargı Kararlarında Çocuk Adaleti’ konulu sempozyum düzenlendi.
Türkiye Barolar Birliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen sempozyuma, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Çocuk Hakları Merkezi Başkanı ve TBB Çocuk Hakları Merkezi üyesi Av. Burcu Düzen, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanları, baroların çocuk hakları merkezi başkanları ve TBB yönetim kurulu katıldı. Üç oturumda gerçekleşen Sempozyum’da katılımcılar; ‘Çocuğun Cinsel İstismar Suçuna Yönelik Yargıtay İçtihatlarının ve Uygulamalarının Tartışılması’, ‘Medeni Hukuk Davalarında Çocuğun Katılım ve Görüşünü İfade Etme Hakkı’, ‘Çocuğun Üstün Yararı İlkesi Karşısında Erken Evlilik Olgusu’ konularında bilgilendirildi.

“ÇOCUKLAR CEZALANDIRILMAK YERİNE, TOPLUMA YENİDEN KAZANDIRILMALIDIR”
Çocukların adaletli bir şekilde korumasını sağlamanın önemine vurgu yapan Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Öncelikle çocuğun üstün yararı göz önünde bulundurulmalıdır. Çocuğun üstün yararı ilkesi gereğince, çocuğun hakları üstün tutulmalı ve birincil öncelik olmalıdır.Çocuk her türlü ayrımcılıktan uzak, eşit ve adil muamele görmeli, çocuğun kendi görüşlerini ifade etmesi ve bu görüşlere özen gösterilmesi hakkının daha da geliştirilmesi, her çocuğun istismar, sömürü ve şiddetten korunması, çocuğu koruma tedbirlerine riayet edilmesi, çocuk adaleti alanındaki her türlü politikada hukuka aykırılığın önlenmesi gerekmektedir.  Hukuk sitemimizde temel amaç; çocukların cezalandırılması değil, topluma yeniden kazandırılması olmalıdır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA