MERSİN İŞ VE KARİYER FUARI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN İŞ VE KARİYER FUARI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI


 

Mersin İş ve Kariyer Fuarı için geri sayım başladı. 2-3 Mayıs günlerinde Palm City Mersin AVM’de düzenlenecek fuar öncesinde Mersin İŞKUR ile MTSO arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi

Mersin Valiliği himayesi, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Koordinasyonunda bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Mersin İş ve Kariyer Fuarı için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin İŞKUR arasında işbirliği protokolü imzalandı. Türkiye’nin bu alandaki ilk dijital fuarı olma özelliği taşıyacak olan fuarı farklı illerde iş arayanlar da online ortamda ziyaret edip iş başvurusu yapabilecek. İş arayanlar ve işverenleri buluşturacak olan fuar ile iş gücünün artırılması, istihdam ortamının hareketlendirilmesi hedefleniyor. 
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu arasında gerçekleştirilen imza törenine MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) Başkanı Serkan Özada’da katıldı. Tören sonrasında kısa bir açıklama yapan İl Müdürü Kutlu, bu yıl fuarda 130 kurum ve kuruluşun stant açacağını belirterek 110 tanesinin özel sektör temsilcisi, kalanının üniversiteler, STK’lar ve Odala’dan oluştuğunu anlattı. Özel sektör temsilcilerinin ise ağırlıklı olarak perakende, sanayi ve turizm alanında faaliyet gösterdiğini bildiren Kutlu, “Bugüne kadar düzenlediğimiz fuarlarda güzel geri dönüşler aldık. Fuarlarımız aracılığıyla 1400 kişiyi işe yerleştirdik. 1200 gencimizi de işbaşı eğitim programımızdan yararlandırdık. Bu fuardan da güzel sonuçlarla ayrılacağımızı düşünüyorum” dedi. 
Fuarı her yıl dijital anlamda geliştirdiklerine de değinen Kutlu şu bilgileri verdi: 
“Geçen yıl fuarımızda karekod uygulaması başlatmıştık. CV’lerin verilmesi sırasında beklemeleri önlemek adına geliştirdiğimiz bu yöntemi bu yıl da devam ettireceğiz. Ayrıca bu yıl Türkiye’de bir ilke daha imza atarak fuarımıza ‘sanal fuar’ özelliği de kazandıracağız. Bu sayede sadece Mersin’de değil, Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşayan kişi fuara online girip ziyaret ederek iş başvurusunda bulunabilecek.” 
Kutlu sözlerini verdiği destek nedeniyle MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan’a teşekkür ederek tamamladı. 

“İSTİHDAMA YÖNELİK HER TÜRLÜ ORGANİZASYONUN DESTEKÇİSİYİZ”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise protokolde yaptığı konuşmada kentin en önemli konusunun istihdam olduğuna dikkat çekerek, bu alanda yapılacak her türlü organizasyonun destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. Bu noktada Mersin İŞKUR’un çok önemli çalışmalar yürüttüğüne değinen Kızıltan, işadamlarının ihtiyacı olan vasıflı elemana ulaşmasında bu tür organizasyonların büyük önem taşıdığını vurgulayarak, İŞKUR Müdür Kutlu nezdinde emeği geçen tüm İŞKUR ailesine teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA