İŞ DÜNYASINA U-ETDS VE SAYISAL TAKOGRAF BİLGİLENDİRMESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ DÜNYASINA U-ETDS VE SAYISAL TAKOGRAF BİLGİLENDİRMESİ


 

Önümüzdeki günlerde karayolu taşımacılığında gerçekleşecek değişiklikler nedeniyle sektör temsilcilerinin sıkıntı yaşamaması adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TOBB koordinasyonunda, MTSO ev sahipliğinde U-ETDS ve Sayısal Takograf Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

Haber Merkezi

Karayolu ile yük ve yolcu taşımacılığı yapan yetki belgesi sahibi firmaların 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenen verilerini Ulaştırma Elektronik Takip Sistemi’ne (U-ETDS) göndermesi zorunlu olacak. Bu zorunluluk sektör temsilcilerine çeşitli yükümlülükleri de beraberinde getirecek. İlgili tarih geldiğinde sıkıntı yaşanmaması adına Ulaştırma Altyapı Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde U-ETDS ve Sayısal Takograf Bilgilendirme Semineri düzenlendi. Bölgesel katılım sağlanan seminerde 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yetki belgesi sahibi firmalar ve bu araçları kullanan mürettebatın da kullanmak zorunda olduğu sayısal takograf ünitelerindeki verilerin kart verme otoritesine gönderme zorunlulukları hakkında da bilgilendirme yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Yel, firmaların sıkıntı yaşamaması adına bölgesel toplantılar düzenlendiğine değinerek, “Bu anlamda tanıtım zincirinin önemli bir ayağı olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

İki oturumda gerçekleşen toplantının ilk bölümünde söz alan Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Yılmaz Kılavuz, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri çerçevesinde uygulamaya konulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) hakkında genel bilgilendirme yaptı. Halihazırda yolcu taşımacılığında uygulanan sistemin 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren Karayolu ile yük taşımacılığı yapan yetki belgesi sahibi firmaların da Bakanlıkça belirlenen verilerin gönderilmesi zorunlu olacağını Kaydeden Kılavuz, uygulamanın firmalara çeşitli yükümlülükler getirdiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TOBB’un uzmanları tarafından da sayısal takograf uygulaması hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Uygulama hakkında son gelişmeler anlatıldı. Sunumlarda Karayolu ile yük ve yolcu taşıma yetki belgesi sahibi firmalar ve bu araçları kullanan mürettebatın kullanmak zorunda olduğu sayısal takograf ünitelerindeki verilerin kart verme otoritesine göndermeleri 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren zorunlu hale geleceği belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA