BARODAN, KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRIYA TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARODAN, KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRIYA TEPKİ


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde Şehit Er Yener Kırıkcı’nın cenazesinde yapılan alçakça fiili saldırıyı lanetleyerek, provokasyonu gerçekleştirenlerin ve azmettiricilerinin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu saldırı; insanlığın uyanmasından korkan, vahşi bir hırsa boğulan kişilerce planlanan, organize bir saldırıdır. Bu saldırı, demokrasiye, barışa, ülkemizin iç huzuruna yapılan bir saldırıdır. Seçim öncesi siyasi iktidarın kullandığı ayrıştırıcı ve ötekileştirici dil, bu tür saldırıları doğurmuştur. Şehit cenazesinde gerçekleşen bu saldırıda, şehidimize ve acılı ailesine bile saygının gösterilmemesi olayın başka bir vahim boyutudur” dedi.

“ÜLKEMİZİ YÖNETENLER, HIRS VE NEFRETTEN KENDİSİNİ ARINDIRMALI”
Ekilen nefret tohumlarının yeşermesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Sevgisiz toplum yaratmak isteyen egemenler bilmelidir ki; barışı, kardeşliği, hoşgörüyü, sevgiyi, adaleti ve demokrasiyi kendine şiar edinmiş olan toplumumuzu nefret çemberlerine alamayacaktır. Halkı, kin ve nefret söylemine sevk edenler kaybetmeye mahkûm olacaklardır. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha da fazla ihtiyacımız vardır. Ülkemizi yönetenler artık hırstan, nefretten ve hoşgörüsüzlükten kendisini arındırmalı; ülkemizde barış, demokrasi, hak ve özgürlükler uğruna mücadele etmelidir.
Provokatif eylemlere karşı birlik, beraberlik içerisinde daha çok kenetlenerek, bu hain oyunları halkımızla birlikte bozacağımıza inanıyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırıyı gerçekleştirenlerin ve azmettiricilerinin de en kısa zamanda yargı önüne çıkarılmasını ve hak ettikleri cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadesini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA