“ÇOCUKLAR EVLİLİK YOLU İLE İSTİSMAR EDİLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇOCUKLAR EVLİLİK YOLU İLE İSTİSMAR EDİLİYOR”


 

Mersin Çocuk Hakları Derneği, çocuk yaşta evlilikler ile cinsel istismar yolunun açıldığını belirterek, duyarlılık çağrısı yaptı.

GİZEM EKİCİ
 
Mersin’de çocuk yaşta evliliklere dikkat çekmek için “Çocuğun Evlilik Yolu İle İstismarına Hayır” sloganıyla panel düzenlenecek. Mersin Çocuk Hakları Derneği, Mersin Barosu, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından düzenlenecek panele Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden Öğretim Görevlisi Asiye Üzel’in ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şubesinden Sosyal Hizmet Uzmanı Manolya Karaoğlan konuşmacı olarak katılacak. Mersin Çocuk Hakları Derneği adına panele dair açıklama yapan Sabahat Aslan, çocuk alanına yönelik yapılan çalışmalara rağmen, halen çocuklara yönelik ihmal, istismar ve şiddet vakalarının arttığını söyledi.
 
18 yaşını doldurana kadar herkesin çocuk olduğunu kaydeden Aslan, “18 yaşından herkesin çocuk olmalarından kaynaklanan hakları vardır. Bu haklar anayasal teminat altında olup çocukları korumak sadece devletin değil aynı zamanda toplumun bütün yetişkin bireylerinin de sorumluluğundadır. Ülkemizde çocuk alanına yönelik yapılan çalışmalara rağmen; halen çocuklara yönelik ihmal, istismar ve şiddet vakaları artarak devam etmektedir. Bu bağlamda karşımıza çıkan en temel sorunlardan biri de ‘Çocuğun evlilik yolu ile istismar’’ edilmesidir. 12-13’lü yaşlarda evlendirilen çocuklar ve 15-16 yaşlarındaki çocuk anneler-babalar toplumumuzun bir gerçeğidir. Evlilik yolu ile istismar edilen bu çocuklar en temel hakları olan eğitim haklarından mahrum olmakta, oyun ya da ergenlik çağında kaldıramayacakları sorumluluklarla karşılaşmakta henüz çocuk yaşta anne-baba rolü taşımak zorunda kalmakta, erken yaşta yaptıkları bu evlilikler nedeni ile sağlık sorunları yaşamakta ve psikolojik dünyaları tamamen alt üst olmaktadır. Bu evlilikler maalesef kamuoyuna yansıdığından çok daha fazladır ve İlimizde de yaşanmaktadır. Büyük oranda olumsuz geleneksel bakış açısı, göç, yoksulluk,  eğitimsizlik ve denetim eksikliğinden kaynaklanan ‘’Çocuğun evlilik yolu ile istismarı’’ sorununda; ülkemizin temel hedefi bu konuda tek bir vakanın bile yaşanmaması olmalıdır. Bu noktada Ülkemizde ve kentimizde ‘Çocuğun Evlilik Yolu İle İstismarına Hayır’ sloganıyla Mersin Çocuk Hakları Derneği,Mersin Barosu,Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şubesi,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından;  Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden Öğretim Görevlisi Asiye Üzel’in ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şubesinden Sosyal Hizmet Uzmanı Manolya Karaoğlan’nın konuşmacı olarak katılacakları ortak bir panel düzenlenecektir” dedi. Panelin 25 Nisan Perşembe günü saat 14.00 de Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda yapılacağı bilgisini veren Aslan, başta sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanları olmak üzere Mersin halkını davet etti. 
 

   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA