13 ülkeden 16 bisiklet takımı geliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

13 ülkeden 16 bisiklet takımı geliyor!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek ’Tour Of Mersin’, 25-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl 13 ülkeden 16 takımın katılacağı yarışmada, 140 sporcu mücadele edecek. Anamur’dan başlayacak turda sporcular, 4 gün boyunca toplamda

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliği ile bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek olan Tour Of Mersin'in basın lansman toplantısı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. 25-28 Nisan tarihleri arasında 4 etap olarak gerçekleştirilecek yarışmada sporcuları zorlu parkurlar bekliyor. Sporcular, 1. gün 118.2 kilometre, 2. gün 192.1, kilometre, 3. gün 70 kilometre, 4. gün 120.3 kilometre olmak üzere toplamda 500.5 kilometre pedal çevirecekler. Anamur’dan başlayan birinci etap Ören, Bozyazı, Aydıncık ve Sipahili’den geçerek Yanışlı’da sona erecek. 2. etap Mut’ta başlayarak Silifke ve Erdemli’den sonra Mersin Pompeipolis’te sona erecek. 3. etap Tarsus’ta başlayarak Çamlıyayla Belediyesi önünde son bulacak. 4. etap Mersin’de Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak İnsu, Çavak, Emirler güzergahı boyunca devam edecek ve Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda sona erecek. Dünyanın dört bir yanından sporcuların katılacağı yarışmada Almanya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Brunei, Bulgaristan, Cezayir, İsviçre, Kazakistan, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Türkiye olmak üzere 13 ülkeden 16 takım ve 140 sporcunun katılımı bekleniyor. 
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, marka tescili almış Tour Of Mersin'in kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurguladı. Kendisi içinde başkanlığa geldikten sonraki ilk etkinlik olacağını kaydeden Seçer, “Mersin'in tanıtımını önemsiyoruz. Mersin'in tanıtımı için farklı yöntemler var, farklı mecralar var, farklı enstrümanlar var. Bunları sonuna kadar kullanma niyetindeyiz. Spor, kültür ve sanat etkinlikleri bir kentin tanıtılması için önemli. Tour Of Mersin Anamur'dan başlıyor, Bozyazı'yı, Aydıncık'ı, Gülnar'ı, Mut'u, Silifke'yi, Erdemli, Mersin'in merkezi, Tarsus, Çamlıyayla gibi bütün hinterlantı, bizim tüm özelliklerimizi bize, dünyaya tanıtma fırsatı veriyor” diye konuştu. 

“TESİS YAPIYORUZ, KORUYAMIYORUZ”
Tour Of Mersin'in kent için yapılmış önemli bir faaliyet ve organizasyon olduğunun altını çizen Seçer, "Biz belediye olarak sadece sporun bu alanında değil birçok alanında yatırımların önünü açmak isteriz. Mersin'in tanıtımı için bu tarz etkinlikler elbette önemli ama bunun dışında önemli olan Mersin'in ekonomisine katkı sunacak bir takım faaliyetler içerisinde olabilmek. Spor yatırımları Mersin için önemli. Mersin buna imkan sunuyor. Spor turizmi burada geliştirilebilir. Burada iklim koşullarının elvermesinden dolayı birçok disiplinde, birçok dağda spor kulüplerinin kış kamplarını yapma imkanını sağlayabiliriz. Mevcut tesislerimizi daha iyi koruyabiliriz. Bizim için Akdeniz Oyunları önemli bir fırsattı, önemli yatırımlar oldu. O etkinliğin Türkiye'ye maliyeti 500 milyon liraydı. Bu önemli bir para. Bunun 350 milyonu yatırım için, 150 milyonu ise cari giderleriydi. Ancak tesisleri yaptık, daha sonra koruyamadık. Baktık ki dökülüyor, çürüyor aman şunlara sahip çıkalım, biraz derleyip topladık. Yazıktır, günahtır. Tesis yapıyoruz, koruyamıyoruz. Koordinasyon içerisinde Mersin'in sporunu geliştirecek önlemleri merkezi hükümet ile belediyemiz iş birliği içerisinde yapması lazım. Daha akılcı, rasyonel, etkin ve verimli olarak kaynaklarımızı değerlendirmek için bunların gerekli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından Bisiklet Federasyonu gözlemcisi tarafından Başkan Seçer'e ve Vali Yardımcısı Şahin'e, Tour Of Mersin'in tişörtü hediye edildi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA