“KAMUSAL GÜÇ HUKUKİLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KAMUSAL GÜÇ HUKUKİLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR”


 

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Muğla Barosuna kayıtlı Av. Sertuğ Sürenoğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı korumalarınca darp edilip işkenceye uğramasını kınadı.

Haber Merkezi 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında “Muğla Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Sertuğ Sürenoğlu, 13 Nisan 2019 Cumartesi akşamı İstanbul Çırağan Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katımıyla yapılan düğün nedeniyle, yolların trafiğe kapatılmasına itiraz etmesi üzerine, Cumhurbaşkanlığı korumalarınca zorla alıkonulmuş, saatlerce işkenceye uğramış, Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla tutuklamaya sevk edilmiş ve Sulh Ceza Yargıçlığı tarafından ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. 

“POLİS, GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANARAK SUÇ İŞLEMİŞTİR”
Siyasi iktidarın memuru, üniformalı saldırgan korumaları; görevini, yetkisini ve haddini aşıp insanlık suçu işlemiştir. Hukuk devletine, insan haklarına karşı yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Korumaların insanlık dışı bu davranışı, ulusal ve uluslararası hukuka uygunluğunu kaybetmiştir. Korumaların kamusal gücü hukukiliğini yitirmiş, halka karşı saldırgan bir tavra dönüşmüştür. Bu olay, hiçbir avukatın ve hiçbir insanın sokakta can güvenliğinin olmadığının bir göstergesidir. Polis ihlal ettiği haklarla, yetkisini kötüye kullanarak suç işlemiştir. Bu kişiler, mevki ve makamı ne olursa olsun,  yargı önünde hesap vermelidir. Devlet erkini elinde tutanlar; hukuka, ahlaka ve vicdana sığmayan bu saldırının üstünü kapatmamalıdır. Mersin Barosu olarak, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyor, meslektaşımıza acil şifalar diliyorum” ifadesini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA