RUSLAR’DAN AB’YE SERT AKKUYU TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RUSLAR’DAN AB’YE SERT AKKUYU TEPKİSİ!


 

Ruslar’dan AB Parlamentosu’na Akkuyu Nükleer Güç Santrali yanıtı: “İt ürür kervan yürür”

HEDİYE EROĞLU

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Uluslararası Nükleer Enerji Forumu 'Atomexpo-2019'a gazetecileri sorularını yanıtlayan Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Anastasiya Zoteeva, Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu’na sert çıktı.

AB Parlamentosu temsilcilerinin, projenin sismik güvenlik gerekliliklerine uygun olmaması iddiasıyla Mersin’de yapılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatının durdurulması yönündeki çağrılarıyla ilgili soruya Zoteeva’nın yanıtı yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek türden oldu.

“Zaten parlamentoların hedefi bu” diyen Zoteeva, “Avrupa Birliği Parlamentosu’nun sürekli birbirlerinin gelişmesini durdurmaktan başka bir işi yok. Zaten projeyle onların hiçbir alakası yok. Türkiye ile Rusya arasında yapılan ikili hükümetlerarası anlaşma ile proje hayata geçiyor. Toplanmak istiyorlar ise toplansınlar ama Türk tarafı, Enerji Bakanlığı, Atom Enerjisi Kurumu gibi ilgili kurumların, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin tamamen güvenli olduğuna dair bir mutabakatları ve analiz sonuçları var.

Bir atasözü var, ‘İt ürür kervan yürür’ şeklinde. Dolayısıyla biz işimize, büyük projemizi gerçekleştirmeye bakalım. Kıskananlar ne yaparsa yapsın” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA