SİNEK İLACI İHALESİ İPTAL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİNEK İLACI İHALESİ İPTAL!


 

8 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlayan Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer, tartışma yaratan sinek ilacı ihalesini iptal ettiğini söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlık ettiği yeni dönemin ilk oturumunu çok sayıda vatandaş meclis salonunda takip etti. 

Gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından MHP’den meclis üyesi seçilen Mahmut Tat, dilek temenni bölümünde söz aldı. Nisan ayının 26’sında sinek ile mücadelede ilaç ihalesinin yapılacağını belirten Tat, ihalede hazırlanan şartnamenin adrese teslim olduğu şeklinde yoğun şikayet aldıklarını söyleyerek iptal edilmesini talep etti. MHP’li meclis üyesi Tat’a cevap veren Başkan Seçer ihaleyi koltuğa oturduğunda iptal ettiğini söyledi. Sivrisineğin yoğun olarak türediği bölgelerde ilaçlamada sıkıntılar yaşandığını ifade eden Seçer, “Koltuğa oturur oturmaz karşımıza ilk gelen dosya oldu. Bu konu kamuoyu tarafından çokça tartışılan bir konu. Hem sinek şikayeti hem de sineği öldürmenin yöntem şikayeti. Bu konuda tedbiri aldım ben. Bu ihaleyi ben iptal ettim. Toplumun sesi benim için önemli olan. Her doğru uyarıyı esas kabul ederim kararımı ona göre veririm. Hemen yeni bir şartname ile ihale açılacak” dedi.

“ANIT KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI”
Seçimlerden 10 gün önce çalışmaları duran Anıt Kavşağı’na dair gelen soruyu da yanıtlayan Başkan Seçer, en kısa sürede çalışmalara başlayarak mağduriyete son vereceklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Anıt Kavşağı konusu göreve gelmeden de gündemimizde olan bir konuydu. Bu konuyu hep takip ettik. Geçtiğimiz günlerde de o bölgeden esnaf grupları bizi ziyaret etti. Tabi ki mağdur oluyorlar ve bu durumdan şikâyetçiler. Ortada bir borç vardı ve çalışmalar durmuştu. Tabi ki ben bu dosyayı açmak zorundayım. Uzmanlarla birlikte incelemem lazım. Bizler kamunun hakkını korumak zorundayız. Firmadan bir talebim oldu. Esnafımızın mağdur olmaması adına çalışmaların devam etmesini istedim. Onlarda dün itibariyle çalışmaları başlattılar. Çok uzun bir süreç olmadığı ve kısa bir sürede biteceği söylendi. Anıt Kavşağı’nı bitireceğiz. Esnafımızı ve vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA