RUSLAR AKKUYU HİSSELERİNİN YÜZDE 49’UNU SATMAYA HAZIR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RUSLAR AKKUYU HİSSELERİNİN YÜZDE 49’UNU SATMAYA HAZIR!


 

Rosatom Başkanı Aleksey Lihaçev "Akkuyu NGS’nin yüzde 49’luk hissesinin tamamını satmaya hazırız. Türkiye’den hem özel hem devlet şirketleriyle görüşüyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Uluslararası Nükleer Enerji Forumu 'Atomexpo-2019' kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom Başkanı Aleksey Lihaçev, Rosatom’un Akkuyu NGS projesinden hisse satışı konusunda Türkiye’deki özel ve devlet şirketleriyle görüşmelere devam ettiğini belirtti. Rosatom’un Akkuyu NGS’nin 2. ünitesinin için inşaat lisansını bu yılın ilk yarısında almayı umduklarını söyleyen Lihaçev, ayrıca 3. güç ünitesinin inşaat lisansını almak üzere başvurularını yaptıklarını da ifade etti. Lihaçev, “3. ünitenin inşaat lisansını almak için gerekli belgeleri teslim ettik” diye konuştu.

“ANLAŞMALARI TAMAMLAMAK İÇİN ACELE ETMEYECEĞİZ”
Rosatom’un Akkuyu NGS projesinin yüzde 49’luk hissesinin satışı konusunda görüşmelere devam ettiğini söyleyen Lihaçev, satış işleminin tamamlanması konusunda acele edilmeyeceğini vurguladı. Lihaçev, “Projenin yüzde 49’una kadarının satışını yapmaya hazırız. Türk tarafının izni olmadan bunun yapılması mümkün değil, bu nedenle hükümet de bu görüşmelerin içinde yer alıyor. Ve kesinlikle acele etmeyeceğiz” dedi ve ekledi: “Hem 2019’un, hem de 2020’nin finans planının tamamını görebiliyoruz, şimdilik yatırımcı arayışları ile ilgili acil çağrılar yok.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA