9. BESTE YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

9. BESTE YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU


 

18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin, Soli Pompeiopolis Antik Kenti’ne ithafen “Mersin, Soli Pompeiopolis’in Gün Doğuşuna Ezgi Arıyor” sloganıyla Piyano, keman, viyola, viyolonsel dörtlüsü formunda düzenlediği, 9. Beste Yarışması sona erdi.

Haber  Merkezi

Marina Kvlividze (Keman) ile birlikte Artem Reutiv (Piyano), Melis Özdemir (Viyola), Candost Özkan’ın (Viyolonsel) seslendirdiği konser, Mersin Latin Katolik Kilisesi’nde yer aldı. 
Dereceye giren eserlerin dinleyici oyuyla belirlendiği yarışmada, SNDJF rumuzlu eseriyle Sonat Mutver birincilik ödülüne, Kestane rumuzlu eseriyle Aleksandra Nadin Bolşen ikincilik ödülüne, üçüncülük ödülü ise BGMSN rumuzlu eseriyle yine Sonat Mutver ve Sütun rumuzlu eseriyle Akın Kilis’e paylaştırıldı. Heykel rumuzlu eseriyle katılan Mustafa Kemal Saydam ise dördüncülük ödülünü aldı. Yarışmada, dereceye giren Aleksandra Nadin Boşlen’e ödülü takdim edilirken, diğer derece sahiplerinin şehir dışında olması sebebiyle ödülleri adreslerine gönderilecek.  
Yarışmada, birinciye 5000 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye 2000 TL, dördüncü ve beşinciye ise 1000 TL ödül ve sertifika verildi.

SONAT MUTVER
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini özel Yükselişim İlk Öğretim Okulu ve Lisesi’nde tamamladı. İlk müzik eğitimini amatör bir müzisyen olan babasından alan, daha sonra Elif-Bedii Aran’ın piyano okulunda Elif Aran’ın öğrencisi olarak piyano eğitimini sürdüren Sonat Mutver, Fransız Kültür Merkezi’nin düzenlediği 1993 Fete de la Musique Festivali’nde kendi eserlerinden oluşan ilk konserini verdi.1994-1998 yılları arasında Devlet Opera ve Balesi şeflerinden Bujor Hoinic ile armoni, kontrpuan ve kompozisyon, Prof. ZarifeBakihanova ile armoni, Maria Nowotna ile teori-solfej, Elena Puşkova ve Hakan Kalkan ile şeflik çalışarak 2004 yılında onur derecesi ile mezun oldu. 2002-2004 yılları arasında TRT’ klasik müzik konser kayıtlarında partisyonerlik ve yönetmen yardımcısı olarak yer aldı. Yüksek lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Emel Çelebioğlu ve K. Mete Sakpınar ile tamamlayan, çeşitli solo ve oda müziği, orkestra ve koro için eserlerin yanı sıra kısa film, belgesel, tiyatro, ve reklam müziği dallarında da pek çok çalışması olan Mutver, halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda sanatta yeterlilik çalışmalarını sürdürmekte ve çeşitli dersler vermektedir.Mutver, SNDJF rumuzlu eseriyle 18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 9. Beste Yarışması’nda birincilik ödülünü aldı.

ALEKSANDRA NADİN BOLŞEN
1996 yılında Mersin’de doğmuştur. Müzik hayatına İstanbul Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde, 2007-2010 yılları arası piyano dalında başlamış olup, 2014 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Lisans bölümünü kazanarak devam etmiştir. Lisans 3’üncü sınıf eğitim öğretim yılını Erasmus programı kapsamında, İtalya La Spezia Conservatorio di Musica G. Puccini’de tam burslu olarak tamamlamıştır. Öğrenimini MEÜ Devlet Konservatuvarı’nda Semih Korucu ile devam etmektedir. Bu süre içinde çeşitli etkinliklerde, konserlerde, gönüllülük projelerinde yer aldı. Bolşen, Kestane rumuzlu eseriyle 18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 9. Beste Yarışması’nda ikincilik ödülünü aldı.

AKIN KİLİS
13 Haziran 1998’de Adana’da doğan Besteci, 2009 yılında Ç. Ü. Devlet Konservatuvarı’nı birincilikle kazanarak G. Can Coker ile piyano eğitimine başladı. Adana’da okuduğu süre içerisinde çeşitli konserler verdi ve eserler yazdı. Lise 3. sınıfta Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’na  geçiş yaparak Birce Asman ile piyano eğitimine devam etti. 2017-2018 yıllarında İstanbul’da 10 ve 11’incisi düzenlenen “Sesin Yolculuğu: Genç Besteciler Festivali” kapsamında eserleri seslendirildi. 2017 yılında Mersin Uluslar arası Müzik Festivali’nin gerçekleştirdiği “Mersin, Limanın Ritmini Arıyor” temalı yarışmada ikincilik elde etti. Aynı yıl, Mersin Nevit Kodallı Polifonik Korosu’ndan siparişi alıp Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Mark Andre mastercalssına katıldı. Ayrıca, Helena Tulve, Ken Ueno, Stephan Lienenkamper, Hediki Kozakura, Tolga Yaylar, Onur Türkmen, Mahir Cetriz, Yiğit Aydın, gibi bestecilerin worshop ve seminerlerine katıldı. 2018 yılında, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda düzenlenen Michael Edward Edgerton mastercalass çalışmalarına katıldı. Yine aynı yıl Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Bisanthe Gülsin Onay Piyano Beste Yarışması’nda 4’üncülük ve Seyirci Özel Ödülü’nü kazandı. 2018 yılında, Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen Gustav Mahler ve Tezerin Bestecileri Festivali’ne davet ve eser siparişi aldı. Ahmet Altınel, Hasan Uçarsu, Özkan Manav gibi isimlerle çalışma fırsatı elde etti. Şuan lisans 3. sınıfta olan besteci kompozisyon çalışmalarına Ahmet Altınel ile devam etmektedir. Kilis, Sütun rumuzlu eseriyle 18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 9. Beste Yarışması’nda üçüncülük ödülünü aldı.

MUSTAFA KEMAL SAYDAM
1980 yılında Ankarada doğdu. 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın sınavını kazanarak Doç. Nuri Göktürk’ün fagot öğrencisi oldu. Prof. İlhan Baran ile solfej ve teori, Doç. Aykut Doğansoy ve Vagıf Süleymanov ile oda müziği çalıştı. 2001 yılında Gülnur Kurt’un fagot sınıfından mezun oldu. 2002-2003 yılları arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda görev aldı. Müzik hayatı süresince konuk sanatçı olarak Cumhurbaşkanlığı, Çukurova, Bursa, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nda, Bilkent, Cemal Reşit Rey, Şişli, Eskişehir B. B. Senfoni Orkestrası, Borsusan, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda görev yaptı. 2005 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın üyesi oldu. 2008 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Halen Anadolu Üniversitesi Orkestrası’nda görevine devam etmekte. Ödülleri: Merfest 6. Beste Yarışması-2015 üçüncülük ve dördüncülük, Merfest 7. Beste Yarışması-2016 beşincilik, 8. Merfest Beste Yarışması 2018 ikincilik, Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması-2019 üçüncülük, Kırşehir Fen Lisesi Marşı Beste Yarışması 2016 birincilik, İzmir Anadolu Lisesi Marşı Beste Yarışması 2016 ikincilik elde etti. Saydam, 18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 9. Beste Yarışması’nda dördüncülük ödülünü aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA