SAVCI MÜEBBET HAPİS İSTEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAVCI MÜEBBET HAPİS İSTEDİ


 

Erdemli’nin tatil beldesi Kızkalesi’nde Suriyeli çocuğu 43 kez bıçaklayarak öldüren zanlı için müebbet hapis talep edildi.

SONER AYDIN 

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı tatil beldesi Kızkalesi’nde Suriyeli çocuğu 43 kez bıçaklayarak öldüren ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi istenen 19 yaşındaki Alican K., 6. defa hakim karşısına çıktı. Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın altıncı celsesine, tutuklu sanık Alican K. (19) ile maktul 5 yaşındaki Muhammet Derviş'in ailesi ve taraf avukatları katıldı. 
Mahkeme başkanı, Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailesiyle kaçarak Erdemli ilçesine gelen ve plaj bölgelerinde su satan 5 yaşındaki Muhammet Derviş'in, 19 Eylül 2017'de biri derin olmak üzere 43 kez bıçaklanarak öldürmesine ilişkin süren davada, eksik dosyaların tamamlandığını söyledi. 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ
Mütalaası istenen iddia makamı, sanığın, nitelikli olarak "canavarca hisle veya eziyet çektirerek" ve "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı" kasten öldürme suçlarını işlediği gerekçisiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savunması için söz verilen Sanık Alican K. konuşmadı. 

Derviş ailesinin avukatları esasa ilişkin savunma yapabilmek için ek süre talep etti. Sanık avukatı da müvekkilinin olayı, alkol ve uyuşturucu etkisi altında işlediği yönündeki savunmasını yenileyerek, ek süre istedi. Mahkeme başkanı, mütalaaya karşı yapılacak savunmaların yazılı olarak mahkeme heyetine iletilmesi şartıyla duruşmayı 2 Mayıs 14:15’e erteledi. 

OLAY
Mersin'in Erdemli ilçesinde 19 Eylül 2017'de Suriye uyruklu 5 yaşındaki Muhammet Derviş, bıçak darbeleriyle öldürülmüş bulunmuştu. Polis ekiplerinin 5 gün boyunca 200'den fazla güvenlik kamerası görüntüsünü incelemesi sonucu zanlı Alican K. gözaltına alınmıştı.
Öldürülen çocuğun plajlarda su ve mendil satarak ailesinin geçimini sağladığı öğrenilmişti. 
Olayla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında ise sanık Alican K. olayı kabul ettiğini belirterek, cinayeti kullandığı alkol ve uyuşturucunun etkisiyle işlediğini öne sürmüştü.
Davanın üçüncü celsesinde ifadesini değiştiren sanık, olay günü yanında olan arkadaşı Özgürcan T.'nin kendisini cinayeti işlemeye sürüklediğini ileri sürerek, geçmişte bir süre Mersin Devlet Hastanesinde psikolojik tedavi gördüğünü iddia etmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA