BÜYÜKŞEHİR, GARİP’E SAHİP ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR, GARİP’E SAHİP ÇIKTI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gözünden darbe alan sokak köpeği Garip’e sahip çıktı.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri, 444 2 153 Çağrı Merkezi’ne ulaşan yaralı köpek ihbarı üzerine harekete geçti. Bulunduğu mahalleden alınarak Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilen yaralı köpeğin gözünden darbe aldığı tespit edildi. Bakımevinde ameliyat edilen ve sağlığına kavuşmayı bekleyen köpeğe Garip ismi verildi.
Çukurova Mahallesi’nden gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, gözünden darbe alan yaralı köpeği bakımevine getirdi. İlk müdahalesi yapılarak kanaması durdurulan Garip’in ağrı kesiciler ile acısı dindirildi. Alanında uzman veteriner hekimler tarafından, yaklaşık yarım saat süren operasyonla Garip’in gözünde meydana gelen doku alınarak oluşabilecek görme kaybı engellendi. Daha önce de aynı mahallede işkenceye maruz kalan ve bakımevinde tedavisi yapılan köpek, ikinci kez Büyükşehir Belediyesi tarafından koruma altına alındı.
Özenle bakımı devam eden ve gözetim altında tutulan Garip, tamamen iyileşene kadar Bakımevinde misafir edilecek. 

TEDAVİSİ GERÇEKLEŞTİRİLEN GARİP, SICAK BİR YUVAYA KAVUŞMAYI BEKLİYOR
Yaralı köpeğin ameliyat ve tedavisini gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi veterinerleri, köpeğin gözünde darbeye bağlı olarak 4 cm3 doku üremesi tespit edildiğini ve ameliyatla bu dokuyu aldıklarını ifade etti. Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden veteriner hekimler, yaralı köpeğin tedavi ve rehabilitasyon süreci tamamlandıktan sonra Garip’in sahiplendirileceğini açıkladı. 

TRAFİKTE DİKKAT   
Vatandaşları, dünyayı birlikte paylaştığımız hayvan dostlarımız konusunda daha duyarlı olmaya davet eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri, özellikle sürücüleri bu konuda uyardı. Hafta içinde 12 köpeğin trafik kazasına maruz kalmış bir şekilde barınağa getirildiğini, bu hayvanların bazılarının çeşitli yerlerinde kırıklar olduğunu anlatan yetkililer, “Sürücülerimiz lütfen çok dikkat etsin. Araç kullanırken daha yavaş ve daha dikkatli olursak üzücü kazalara sebep olmayız. Tüm vatandaşlarımızı, hayvanlarımıza daha duyarlı olmaya davet ediyoruz”  ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA