YEŞİLBOĞAZ: “ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZÜN KIRILMAYA ÇALIŞILDIĞI SÜREÇTEYİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ: “ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZÜN KIRILMAYA ÇALIŞILDIĞI SÜREÇTEYİZ”


 

Avukatlık mesleğine yönelik yapılan kısıtlamaların ve baskıların tesadüf olmadığına vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Örgütlü gücümüzün kırılmaya çalışıldığı bir süreçteyiz. Ancak, mesleki sorunlarımızın üstesinden gelecek örgütlü güce sahibiz” dedi.

Haber Merkezi

Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu tarafından, Hatay Barosu’nun ev sahipliğinde Avukat Hakları Eğitim Çalıştayı yapıldı. Hatay’da gerçekleşen çalıştaya, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, TBB yönetim kurulu üyesi Av. Ali Elibol, TBB Avukat Hakları Merkezi’nden sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu, TBB Avukat Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Ramazan Çakmakçı, TBB Avukat Hakları Merkezi üyesi Av. Şenol Yücesoy, Av. Burhan Uyan, Gaziantep Barosu temsilcisi ve baroların avukat hakları merkezi üyesi avukatlar katıldı. 
Gruplar halinde oluşturulan masada gerçekleşen, avukatlık mesleğiyle ilgili yaşanan sorunların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği çalıştayda;  avukat hakları merkezinin görevleri, merkez üyesi avukatların hak ve yetkileri ile avukat hak ve ihlallerinde izlenmesi gereken prosedürler ele alındı.

 “MESLEĞİMİZE YÖNELİK BASKILAR VE KISITLAMALAR TESADÜF DEĞİL”
Toplantıyı değerlendiren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hak arama özgürlüğünün güvencesi, savunmanın temsilcisi avukatlar olarak, her geçen gün çığ gibi büyüyen meslek sorunlarıyla karşı karşıyayız. Bizler; avukatların duruşmalardan atıldığı, darp edildiği, müvekkilinin haklarını korurken tutuklandığı, demokratik haklarını kullanırken yaka paça gözaltına alındığı, savunma hakkımızın kısıtlanmaya, örgütlü gücümüzün kırılmaya çalıştığı bir süreçteyiz. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik yapılan bu kısıtlamalar ve baskılar tesadüf değildir. Avukatların yargının kurucu unsuru olduğu gerçeğinin yok sayılmasına yönelik bakış açısını mutlaka değiştireceğiz.  
Sayıları hızla artan hukuk fakültelerindeki eğitim sorunu, avukatların iş alanlarının daraltılmasına karşı yeni iş alanlarının yaratılması, mesleğe kabulde sınav sisteminin getirilmesi, meslektaşlarımızın sosyal güvencelerini sağlamaya ve ekonomik sorunları doğuran nedenleri ortadan kaldırmaya dek tüm sorunlarımıza karşı mücadelemizi barolarımızla el birliği ile sürdüreceğiz. Sorunlarımız ağır olsa da, mücadele koşullarımız zor da olsa, tüm barolarımızla ve avukatlarımızla birlik olup, mesleki sorunlarımızın üstesinden gelecek örgütlü bir güce sahibiz. Bu nedenle bu çalıştayı çok önemsiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA