MERSİN HAZİNELERİNİN PEŞİNE DÜŞÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN HAZİNELERİNİN PEŞİNE DÜŞÜYOR!


 

“Mersin İlinde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Belirlenmesi Projesi” hayata geçiyor.

Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü VII. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi’nin de içerisinde bulunduğu paydaş kurumlarla birlikte, "Mersin’deki Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Belirlenmesi Projesi’’ tanıtım ve sunum toplantısı gerçekleştirildi.
Liva Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe, Mersin Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Mersin VII. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdür Yardımcısı Faruk Atmaca, uzman ve araştırmacılar ile paydaş kurum temsilcileri katıldı.
Projenin, paha biçilemez bilgilerin toplanması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Mersin VII. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdür Yardımcısı Faruk Atmaca; “Sahip olduğumuz biyolojik çeşitliliğin ve burada yaşayan halkımızın tecrübelerini tespit etmek çok önemli. Bu anlamda projenin, önemli bir boşluğu dolduracağını düşünüyorum. Burada ortaya konan sonuçlar paha biçilemez. Bu bilgiler ve sonuçların, lokasyonun tespit edilmesi, kayıt altında tutulması oldukça önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İZMANLAR KÖYLÜLER İLE KONUŞUYOR
Projede mikrobiyoloji uzmanı olarak görev yapan MEÜ Eczacılık Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Ülger ise; “Proje kapsamında, Mersin’deki 74 köyde yaşayan insanlarla konuşuluyor. Halka, bitkilerin ve hayvanların kullanımları konusunda sorular soruluyor. Yemek ve sağlık alanında, bitki ve hayvan ürünlerinin kullanım çeşitlerini öğrenmeyi amaçladık. Buradan elde ettiğimiz bilgilerin, nesilde nesile aktarılarak kaybolmaması için bu çalışmayı gerçekleştirdik.’’ ifadelerini kullandı.
Toplamda 4 uzman, 3 araştırmacı akademisyen ile Mersin’in 13 ilçesindeki 74 köydeki vatandaşlarla, geleneksel bilgilerin hangi temellere dayandığını ortaya çıkarmayı hedefleyen projenin çalıştay toplantısı, farklı konulardaki 5 farklı oturumla sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA