TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE RENKLİ GASTRONOMİ ŞENLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE RENKLİ GASTRONOMİ ŞENLİĞİ


 

Toros Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’na bağlı Aşçılık Programı tarafından 2. Geleneksel Gastronomi Şenliği düzenlendi.

Lise öğrencileri, farklı illerden gelen üniversite öğrencileri, sektörün önde gelen firmaları ile birçok şefi bir araya getiren şenlikte, workshoplar ve yarışmalar gerçekleştirildi. Bahçelievler Kampüsü bahçesinde gerçekleşen etkinlikte birliktelik, paylaşım ve lezzet bir araya geldi. Şenlikte konuşan Toros Üniversitesi Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Kamuran Öztop, bu bölüme 2015 yılından itibaren öğrenci almaya başladıklarını söyleyerek, "Öğrencilerimizle birlikte bu şenliğin ilkini geçen yıl yaptık. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz ve bunu geleneksel hale getirmeyi planladık. Artık Gastronomi Şenliğimizin önüne bir geleneksel ibaresi de ekledik. Her yıl daha profesyonel, daha katılımı yüksek bir organizasyon yapmayı planlıyoruz. Şu an ikincisini gerçekleştiriyoruz. Gördüğünüz gibi atmosfer süper, geniş katılımlı bir etkinlik. Farklı üniversitelerden öğrenciler geldi. Öğrencilerin bilgi alabilecekleri, eğlenebilecekleri lezzetli, güzel bir etkinlik olmasını diliyorum" dedi. 

Şenlikte yapılacak etkinliklerle ilgili de bilgi veren Öztop, "Özellikle bu alanının duayeni diyebileceğim, Mersin'deki ve İstanbul'dan gelen şeflerimiz workshop şovları oluyor. Özellikle bu yılın konseptini İtalyan mutfağı ve uzak doğu mutfağı olarak belirledik. Onun dışında yine kıymetli şeflerimizle söyleşilerimiz oluyor. Bol workshop şovlarının, söyleşilerin olduğu bir program içeriğimiz var. Mersin lezzetleri yarışması da yapacağız. Sadece yarışma değil aslında. Bu bölgenin gastronomisine kazandırabileceğimiz her türlü etkinlikte var olacağız. Güzel planlarımız var" ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından ünlü şefler tarafından şovlar yapıldı ve yapılan yemekler öğrencilere tattırıldı. Renkli görüntülerin de oluştuğu şenlikte öğrenciler, ünlü şeflere merak ettikleri soruları da sordu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA