MDOB, NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİYLE ADANA’DA KONSER VERECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MDOB, NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİYLE ADANA’DA KONSER VERECEK


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın türkülerini, Adana’da senfonik konserle yorumlayarak, sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Haber Merkezi 

MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Neşet Ertaş’ın senfonik olarak yorumlanan türküleri, Adana Çukurova Üniversitesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi Konser Salonunda 13 Nisan 2019 Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek senfonik konserin orkestra şefliğini, Neşet Ertaş’ın eserlerini senfonik şekilde yeniden düzenleyen Serdar Yalçın, koro şefliğini ise Anıl Aydın yapacak. Mersin Devlet Opera Orkestrası ve Korosu’nun yer alacağı konserde, Bengi İspir Özdülger (soprano), Nihan Çetin Aydın (mezzo-soprano), Onur Polat (tenor) ve Mehmet Yılmaz (bas) solist olarak sahne alacak. 
Programda, Neşet Ertaş’ın ‘Ahirim Sensin’, ‘Neredesin Sen’, ‘Gönül Dağı’, ‘Yazımı Kışa Çevirdin’, ‘Al Elma Boyanır Mı’, ‘Mühür Gözlüm’, ‘Niye Çattın Kaşlarını’, ‘Dertli Yoldaş’, ‘Zahidem’, ‘Ah Yalan Dünya’, ‘Kesik Çayır Biçilir Mi’, ‘Doyulur Mu’, ‘Dane Dane Benleri Var’ ve ‘Yanıyorum’ eserleri seslendirilecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA