HAYDİ MERSİN FESTİVALE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYDİ MERSİN FESTİVALE


 

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bugün kapılarını açıyor. Dünya ezgilerini Mersin’de buluşturacak festival kapsamında 9’u ücretsiz 17 etkinlik sunulacak.

HEDİYE EROĞLU

Kurulduğu 2002 yılından buyana Mersin’in kültür-sanat hayatında öncü bir rol oynayarak paha biçilmez değerler açığa çıkaran ve bu yıl 18. düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali bugün kapılarını açıyor.
Lübnan, Hollanda, Azerbaycan, Avusturya ve Gürcistan’dan önemli solist ve müzik topluluklarını 10 Nisan – 2 Mayıs 2019 tarihleri arasında Mersin’e taşıyacak olan festival, farklı tarih ve mekanlarda 9’u ücretsiz 17 etkinlik ile sanatseverlere unutulmaz günler yaşatacak.

“BU BAŞARININ MİMARI MERSİN”
Festival için bir otelde tanıtım ve destek verenlere yönelik plaket takdim toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanları ile kentin önde gelen isimleri katıldı. 
Mersin Üniversitesi Konservatuarı’nda okuyan ve 3 yıldan buyana piyano çalan 10 yaşındaki Yahya Azimoğlu ve keman sanatçısı İdil Olgar’ın mini konseri ile başlayan organizasyon, açılış konuşmaları ile sürdü.  
Toplantının açılış konuşmasını yapan Selma Merzeci Yağcı, her yıl olduğu gibi bu yıl da, ülkemizden ve dünyadan pek çok saygın sanatçı ve müzik topluluklarını halkla buluşturacaklarını söyledi. “Övünerek söylemeliyim ki, sizlerin desteğiyle 18 yıldır kesintisiz sürdürdüğümüz Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 18 yaşında” diyen Yağcı, “Bu başarının mimarları, başta halkımız olmak üzere, Mersin’in yerel yöneticileri, odalarımız ve bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte fedakarca çalışan yönetim ve yürütme kurulu üyelerimiz olmuştur. ‘Bir millet sanat ve sanatkardan yoksunsa, tam bir hayata sahip olamaz’ diyen ulu önder Atatürk’ün işaret ettiği gibi, kentimiz ve ülkemiz için sanatsal değerler üretmek üzere hep birlikte el ele yürümeye devam edeceğiz. Büyük bir keyif ile yapılan bir festival bu çünkü Mersin’imize yakışıyor. Mersin’e her şey yakışıyor.  Bir Avrupa kenti gibi olan kentimizde yaşadığımız için arada biraz durgunluk da olsa yalnız Türkiye’de değil dünyada bu adar güzel insanın bir arada olduğu bir başka kent yoktur gibi geliyor bana. Bu festival halkımızın festivalidir. Belli bir elit veya daha farklı bir zümreye ait değildir, biz çok sesliliğe inanıyoruz” diye konuştu.   

“HALKIN PARASI HALKA”
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Mersin gibi kadim bir şehrin tanıtımı açısından bu tür etkinliklerin son derece önemli olduğunu dile getirdi. “Kentimizin tanıtımını istiyor ve sanata kültüre önem veriyoruz. Son zamanlarda da buna biraz daha fazla ihtiyaç var. Hem bütçe hem zaman ayıracağız. Halkın festivali denildi bu çok önemli. Biz de zaten cebimizden para vermiyoruz. Halkın parasını halka veriyoruz. Güzelliği burada. Kimse ulufe dağıtmıyor onun için halkın kaynaklarını halka aktarmak lazım. Böyle güzel, bize çağdaşlığı, modernliği getirecek yüzümüzü batıya döndürecek işlere harcamamız lazım. Ama daha da önemsediğim biraz önce dinlediğimiz Yahya gibi İdil gibi çocuklarımızın gelişmesine onların keşfedilmesine, yeteneklerinin açığa çıkılmasına yardımcı olacağız, yeni değerler ortaya çıksın. Asıl emek burada. Buna kafa yoracağız ama bunu hep beraber yapacağız. Bu tip etkinliklere kredi sonsuz, sonuna kadar da destek vereceğiz” diye konuştu.

“DÜNYA KENTLERİ FESTİVALLER İLE ÖZDEZLEŞMİŞ”
Vali Yardımcısı Abdullah Şahin de, kentlerin tarihin farklı dönemlerine ait kültürel sosyal etkinlerin birleştiği yerler olduğunu söyleyerek, “Dünya kenti olmak için de dünyada kentlerin isimleriyle özdeşleşmiş festivaller olduğunu görürüz. bu festival ve diğer etkinliklerle dünya kenti olma yolunda ilerlemektedir. Ben buraya 2 yıl önce geldim. Mersin’in bu kadar derin özellikleri olduğunu buraya gelince fark ettim. Tarsus’tan Anamur’a kadar bir tarım şehri ve Türkiye’de denizde kalesi olan tek şehir. Eşsiz güzellikleri ile hazine olabilecek bir şehir ama yeni yeni değerlendirilmeye başlanıyor. Turizm olarak çok büyük mesafe kat etmesi gereken bir süreçte bu festivallerin de çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından Selma Merzeci Yağcı, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin’e, Şahin ise destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verdi. 

AÇILIŞ BUGÜN
Festival açılışında, tüm dünyada klasik müziğin en saygın ikinci piyanist ikilisi olarak gösterilen Süher & Güher Pekinel kardeşler şef Rengim Gökmen yönetiminde Mersinli sanatseverlerle buluşacak. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Oda Orkestrası’nın eşlik edeceği ve bugün saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde iki bölüm olarak gerçekleştirilecek konserde, Mozart İkili Piyano Konçertosu seslendirilecek. Konserin diğer bölümünde ise ünlü opera sanatçısı Teyfik Rodos, Mozart aryalarından oluşan bir repertuvar ile yer alacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA