MERSİN’DE ANLAMLI TÖREN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ANLAMLI TÖREN


 

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin ismi, Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi’ne verildi.

Haber Merkezi 

Rize’de 11 Aralık 2018 tarihinde Emniyet Müdürlüğü görevini ifa ederken görevi başında şehit olan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin ismi, düzenlenen törenle Mersin’de daha önce kendisinin de görev yaptığı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne (POMEM) verildi. Törene; Vali Ali İhsan Su, eşi Zeliha Su Hanımefendi ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Ufuk Ayhan, Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM Müdür Vekili Zafer Ağırkaya, il protokolü üyeleri, şehidimizin ailesi, emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su; “Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile tanışanlar ve onun maiyetinde çalışanlardan edindiğim izlenim, onun çok özel ve mükemmel bir kişi olduğudur. Keşke ben de tanışmış olsaydım. O kendisini vatanı ve milleti için adamış, personeline karşı son derece sevecen ama görevinde de bir o kadar titiz ve disiplinli olan bir arkadaşımızdı. Şehitler peygamberlikten sonra bir beşerin erişebileceği en yüksek makama, şehadet mertebesine erişir. Mehmet Akif Ersoy’un şiirinde dediği gibi; ‘Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor peygamber.’ O yüzden şehitlerimiz öbür dünyada peygamberler ve Allah dostlarıyla cennette beraber oluyorlar” dedi.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ise konuşmasına Rize Emniyet Müdürü iken görevi başında şehadet şerbetini içen Altuğ Verdi’nin adının Mersin POMEM’de yaşatılması için şehidin doğum günü olan 6 Nisan tarihinde düzenlenen bu törenden bulunmaktan buruk bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek başladı.
2009 yılında kurulan ve halen 500 polis adayının eğitim gördüğü Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM’in bugüne kadar 4 bin 600 mezun verdiğini, bundan sonra da Altuğ Verdi gibi nice yeni kahramanlar yetiştireceğini ifade ederek sözlerine devam eden Celal Uzunkaya, “Canlarını bu güzel ülke ve aziz vatanımız için feda etmiş tüm şehitlerimize buradan bir kez daha söz veriyoruz ki milletimizden ve şanlı tarihimizden aldığımız güçle huzur ve güveni bozmaya yeltenen tüm karanlık ve şer odaklarıyla süregelen amansız mücadelemiz hiç ama hiç bitmeyecek.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Şehit Altuğ Verdi POMEM öğrencileri tarafından şiir okunması ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mesajının okunması ile devam eden programın sonunda Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından şehidin kişisel eşyalarının yer aldığı sergi gezildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA