NEFES NEFESE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEFES NEFESE


 

3 Mersin takımının mücadele ettiği BAL’da son iki haftaya girilirken nefesler tutuldu.

ALİ ŞANLI

Bölgesel Amatör Ligde yarış tam hız devam ediyor. Ligde son 2 haftaya girildi 3 Mersin ekibinin de iddiası sürüyor. Silifke Beldiyespor ve İçelspor şampiyonluğa oynarken Mut İdman Yurdu ise lige tutunmaya çalışıyor. Bu hafta 3 Mersin ekibi de kazanarak son haftaya kadar iddialarını sürdürmek istediğini gösterdi.

LİDER NET SKORLA KAZANDI
Lider Silifke Belediyespor avantajını korumak için sahaya çıktığı maçı 4-0 kazanarak son iki haftaya büyük umutlarla girdi. Silifke’de Kırıkhanspor’u konuk eden lider maça tam da istediği gibi başladı. Büyük bir taraftar kitlesini arakasına alarak oynayan Silifke ekibi rakibini sahasına hapsetti. Baskılı oyununun karşılığını 23’ncü dakikada aldı.Tugay Şahin ile 1-0 öne geçen Kırmızı Beyazlı ekip bu dakikadan itibaren rahat bir maç çıkardı.
Oyunun tüm kontrolünü eline alan Silifke Belediyespor 32’nci dakikada Yılmaz Lüle ile skoru 2-0’a getirdi. İlk yarı atılan bu 2 gol ile bitti 2-0. İkinci yarıda da rahat bir oyun sergileyen lider maçı tümüyle rakip alana yıktı. Rakip takım zaman zaman kontra atak yapsa da gol atma becerisini gösteremedi.
Stadı dolduran taraftarın maçı bu skorla bitmesini beklediği sırada 91’nci dakikada Mahsun Kara, 94’ncü dakikada ise ilk golün sahibi Tugay Şahin ile skoru 4-0’a taşıdı karşılaşma bu skorla sona erdi. Son iki haftaya 56 puan ile giren Aksaray Belediyespor ve İçelspor’un 3 puan önünde bulunan Silifke Belediyespor böylelikle avantajını son iki haftaya taşımış oldu.

TAKİP SÜRÜYOR
Lider Silifke Belediyespor’un 3 puan gerisinden gelen İçelspor tedirgin çıktığı karşılaşmayı 1-0 kazandı. Adana deplasmanında Adana Kiremithanespor ile karşılaşan Siyah Beyazlı ekip 90 dakika boyunca kontrollü oyunu seçti. Her iki takım da  ilk yarı yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Baş baş oynanan ilk yarı sonunda karşılaşma 0-0 berabere bitti.
İkinci yarı biraz daha önde oynamayı tercih eden Siyah Beyazlı ekip rakibi üstünde baskı kurmaya başladı. Baskılı oyunun sonunda rakibini hataya zorlayan İçelspor golü buldu 1-0. Sürekli baskı yiyen Adana temsilcisinden Aykut Eren kendi kalesine gol atarak Mersin ekibini rahatlattı. 67’nci dakikada kendi kalesine attığı gol ile sahadan 1-0 mağlup ayrılan Adana temsilcisinin ligde hiçbir iddiası kalmamış oldu.
Korkarak çıktığı deplasman maçından 1-0 ile dönerek son iki haftaya umutlarını koruyarak giren İçlespor bir yandan da rakibi Silifke Belediyespor’un puan kaybını bekliyor.

MUT MUCİZE BEKLİYOR
Ligde 48 puanı bulunan Mut İdman Yurdu haftayı maç oynamadan geçirdi. Haftalar önce ligden çekilen Adana Vefa 01 Spor ile oynaması gerekiyordu. Ligden çekildiği için maça çıkmayan Adana takımı hükmen 3-0 kaybetmiş sayıldı. Oynamadan 3 puanın sahibi olan Mut İdman Yurdu aldığı puana sevinemedi.
Son iki haftaya İçelspor’un 5 puan gerisinden giren Mut temsilcisi rakibi puan kaybetmediği sürece lige tutunma şansı bulunmuyor. Son iki haftada rakibi İçelspor’un puan kaybı yaşamsını bekleyen Mut İdman Yurdu bu isteği gerçekleşmez ise lige veda eden ilk takım olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA