ZEHİR SAÇIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZEHİR SAÇIYOR


 

Mersin’de yıllardır doğaya bırakılan zehirli atıklarla ile gündeme gelen Kromsan’da bu defa kimyasal gaz sızıntısı sonucu onlarca işçi zehirlendi.

SONER AYDIN

Mersin’de sık sık çevre felaketlerine yol açan Kromsan Fabrikası’nda bu defa işçiler zehirlendi. Gazetemizin 2017 Mart ayında çevreye yayılan Krom+6 atıklarını gündeme getirdiği Şişecam Kimyasallar grubu bünyesinde bulunan Kromsan’da 32 işçi, dün zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

İŞÇİLER YEMEK ARASINDA FENALAŞTI
Fabrikada öğle arasına çıkan işçiler, yemek yedikleri sırada fenalaşmaya başladı. Sızıntının farkına varan ve ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılan işçiler, yoğun bakım ünitelerinde müşahede altında tutuluyorlar. Bazı işçiler ise tedavilerinin ardından taburcu oldu.

ZEHİRLİ ATIKLARIN AKIBETİ BELLİ OLMADI
Öte yandan Kazanlı Bölgesinde bulunan Kromsan fabrika alanında uygunsuz bir şekilde yığılan Krom+6 isimli zehirli kimyevi atıklar, 2017’de yaşanan fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle bölgeye yayılmış, halkı tedirgin etmişti. Yıllardır bölgede yığın halinde tutulan yaklaşık 1 buçuk ton atığın akıbeti henüz netlik kazanmadı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA