Çoğunluk Cumhur İttifakı’nda! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çoğunluk Cumhur İttifakı’nda!


 

31 Mart seçimlerinin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi meclisinde sandalye dağılımı belli oldu. AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı 45 sandalyeye sahip olurken, CHP, İYİ Parti, HDP ve DP bloğu ise 34 sandalyede kaldı.

SONER AYDIN

31 Mart seçimlerinin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi bir kez daha el değiştirdi. 2014 yerel seçimlerinde CHP’den önce MHP’ye ardından İYİ Parti’ye geçen başkanlık koltuğu 5 yıl aradan sonra CHP’ye geçti. CHP her ne kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazansa da Cumhur İttifakı’nın ilçelerdeki üstünlüğü belediye meclisine de yansıdı.  İlçe belediyelerin seçmen sayısına göre belirlenen büyükşehir belediye meclisinde üstünlük Cumhur İttifakı’nın elinde. Mersin’de 8 ilçe belediyesini alan MHP büyükşehir meclisinde 31 sandalyeye ve 2 ilçe belediyesine sahip olan AKP 14 sandalyeye sahip oldu. Böylelikle Cumhur İttifakı mecliste 45 sandalye ile temsil edilecek. Kentte ikisi merkez olmak üzere 3 ilçe belediye başkanlığını kazanan CHP ise 28 sandalyenin sahibi olurken, İYİ Parti 3, HDP 2 ve DP’de bir sandalye sahibi oldu. 

“İSTİFALAR SANDALYE SAYISINI DEĞİŞTİRDİ”
2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir ve 8 ilçe belediye başkanlığını kazanan MHP,  78 sandalyeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 36 sandalye elde etti.  Belediyeyi MHP’ye kaptıran CHP 20, AKP 16, HDP ise 6 koltuğa sahip olmuştu. Ancak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sandalye sayısı 31 Mart seçimleri öncesi büyük oranda değişti.  Büyükşehir meclisindeki sandalye değişimi 2016’da başladı. 2016’da BDP’li Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından meclis üyeleri ve aynı zamanda belediye Eşbaşkanları Mehmet Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu’nun meclis üyelikleri düşürüldü. Eşbaşkan Fazıl Türk’ün yerine Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk meclise bağımsız olarak girdi.
2017’de Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve 3 Büyükşehir meclis üyesi MHP’den istifa ederek İYİ Parti rozeti taktı. Türe’nin ardından 2018’de Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı partisi MHP’den istifa etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz İYİ Parti’ye geçiş yaparken, Bozyazı Belediye Başkanı Ballı ise yoluna bağımsız olarak devam etme kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın ardından 9 meclis üyesi de partisi
MHP’den istifa ederek İYİ Parti koltuğuna geçti. 
İstifaların ardından Büyükşehir meclisindeki sandalye dağılımı şöyle şekillendi: CHP: 20, MHP: 20, AKP: 17, İYİ PARTİ: 14, BDP: 4, BAĞIMSIZ: 3


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA