CHP’li vekiller demokrasi nöbetinde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li vekiller demokrasi nöbetinde


 

CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır İstanbul’da Ekrem İmamoğlu için süren Demokrasi Nöbeti’ne destek verenler arasında en saflarda yer alıyor.

Hediye Eroğlu

AKP’nin İstanbul’da sandık sonuçlarına itiraz etmesi ve seçimi kendilerinin kazandıkları yönündeki açıklamalarına karşı aralarında Mersin’in de olduğu CHP milletvekilleri, parti yöneticileri ve hukukçular il ve ilçe seçim kurulları önünde nöbeti sürdürüyor.

“HAK YEMEYİZ AMA HAKKIMIZI DA YEDİRMEYİZ”
Farklı seçim bölgelerinde seçim kurullarında nöbete katılan CHP’li Antmen, oylara sahip çıkmakta kararlı olduklarını söyleyerek, “Hangi partiye verilmiş olursa olsun biz bütün vatandaşların oylarına sahip çıkıyoruz. Çünkü oy namustur. Şu anda fark Ekrem İmamoğlu lehine. İstanbul genelinde sandıkların yarısı sayıldı. Sonucu etkileyecek herhangi bir değişiklik yok. Oy sayımına devam ediyoruz. Aradaki fark aynı. Yani değişen bir şey yok . Bütün vatandaşlarımız rahat olsun. Bizler demokrasi ve oy nöbetine devam ediyoruz.
Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar. İstanbul'da gece-gündüz demeden oylarımıza sahip çıkıyoruz. Yorgun değiliz, yılgın değiliz, her geçen saniye daha çok mutluyuz. Tekrar söylüyoruz; hak yemeyiz ama hakkımızı da yedirmeyiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını alınca İstanbul kazanacak, Türkiye kazanacak. Kimse moralini bozmasın. Örgütlerimiz, vatandaşlarımız ve milletvekillerimizle oylarımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Biran önce mazbatanın kendisine verilmesini ve halk iradesinin yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

“İMAMOĞLU MAZBATASINI ALANA KADAR SANDIKLARIN BAŞINDAYIZ”
İstanbul Seçim Koordinasyon merkezinde gelen son verileri takip eden CHP’li vekil Ali Mahir Başarır da, partisinin Grup Başkan Vekilleri Özgür Özel ve Engin Altay ile bir araya geldi. “Ekrem İmamoğlu bu kentin ve 16 milyon İstanbullunun belediye başkanıdır” diyen Başarır, “‪Biz kazandık, ‬Birlikte başardık. Fark kapanmıyor. İstanbul’un Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını alana kadar sandıkların başında olacağız ve bu büyük mücadeleden bir adım geri durmayacağız! Ekrem İmamoğlu, milyonların kalbine girerek, sevginin, saygının ve nezaketin dili ile sadece seçimleri değil kalpleri de kazandı. Alnının teri ile sandıkta kazandığın bu seçimi, masa başı oyunlarla kimseye teslim etmeyeceğiz. 
Bu güne kadar 2002 ile 2019 yılları arasında bir çok seçim yaşadık, hangi seçimde bunlar yapıldı, hangi itirazlarımız kabul edildi? ‬ 24 Haziran seçimlerinde Mersin’de neden geçersiz oyların sayılması için yaptığımız başvuru reddedildi,‬ ‪Bu yapılanlar ne seçim hukuku, ne de vicdan ile hiç bir şekilde bağdaşmıyor. ‪Ne yaparlarsa yapsınlar, baharın gelişine engel olamayacaklar.‬ Sandıkta kazandığımız seçimi masa başı oyunları ile teslim etmeyeceğiz ve mücadelemizden bir adım bile geri durmayacağız!” diye konuştu.

“GECE GÜNDÜZ BEKLEYECEĞİZ”
Nöbete farklı bölgelerde destek veren CHP Milletvekili Cengiz Gökçel de, “Vatandaşlar medeni bir şekilde sandıklara gitti. Herkes demokratik hakkı olan oyunu kullandı. Bu ülke için bir kazançtır. Biz şuan ilçe seçim kurullarında nöbetteyiz. İçeride şunu yapıyoruz. Biz milletvekilliği kimliğimiz ile orada yapılan iş ve işlemleri sürekli gözlem altında tutarak her hangi bir eksikliğin, aksaklığın, usulsüzlüğün olmaması hususunda gözlemcilik yapıyoruz. Her hangi bir aksaklık, eksiklik olduğunda müdahale ediyor, görevlileri uyarıyoruz. Burada gece gündüz bekleyeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA