“Bakanlık temsilcileri, çiftliklerin savunuculuğuna soyunmuşlar” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bakanlık temsilcileri, çiftliklerin savunuculuğuna soyunmuşlar”


 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Anamur Temsilciliği, Anamur ilçesi Çamlıpınaralanı Köyü’nde yapılmak istenen 7 balık çitliğine karşı mücadelesini sürdürüyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde bölgede balık çiftliği kurmak isteyen Bur-ay Restorasyon İnş. Oto. San. Ve Tic. Ltd. Şirketi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin ilk adımı olan halkı bilgilendirme toplantısı yapmasına izin vermeyen yöre halkının mücadelesine liderlik eden dernek yönetimi, kamuoyuna mücadeleye destek çağrısı yaptı. 

“SÜREÇ DURMADI”
MERÇED Anamur İlçe Temsilciliği’nden yapılan açıklama ile mücadeleye destek veren Atatürkçü Düşünce Derneği Anamur Şubesi, TEMAD Anamur Şubesi, Anamur Kültür Derneği, Eğitimsen Anamur Şubesi, CHP Anamur ilçe örgütü, Tüm Emekli Sen Anamur Şubesi, Eğitim-İş Anamur Şubesi temsilcilikleri, Melleç ve Çamlıpınaralanı Köyleri muhtarları ile Anamur halkına teşekkür edildi.
“Ancak bu durum, balık çiftlikleri ile ilgili yasal süreci durdurmaya yetmemektedir” denilen açıklamada, “Bölgemizdeki kurulması planlanan tüm balık çiftliklerinin ÇED toplantıları, halkın yoğun protestoları nedeniyle yapılamadığı ve daha önce Anamur Belediye Meclisi tarafından ‘Anamur’da balık çiftliklerinin istenmediğine’ dair karar alındığı halde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca süreç sonlandırılmamış ve bu yöndeki işlemler sürdürülmüştür. 

“BAKANLIK ŞİRKETLERDEN TARAF”
Sürecin durmadığının delili olan 7 balık çiftliğinin yukarıda bahsedilen ÇED toplantısı sırasında, şirketten ziyade bakanlık temsilcileri, çiftliklerin savunuculuğuna soyunmuşlar ve halka karşı, emniyet güçlerinden koruma talep etmişlerdir. Hatta toplantı sırasında, bakanlık temsilcilerinden birisi, protestolarını dile getiren insanlara ve özellikle temsilcimize hitaben ‘hadi oradan!’ diyebilecek kadar balık çiftliklerini kuracak şirkete taraf olduğunu göstermiştir. Yine, şirket adına toplantıya katılanlar da, hangi amaçla yaptıklarını bilmesek de, herhangi bir yetkileri olmadığı ve görüntü almalarına izin vermediğimiz halde, sanki devletin bir organıymış gibi davranıp, toplantı boyunca video çekimi gerçekleştirmişlerdir.
Kısacası, bakanlık yetkilileri, normal koşullarda Çamlıpınaralanı Köyü’nde yapılması gerektiği halde Anamur’da gerçekleştirilen ÇED toplantısı sırasında, halkın değil balık çiftliklerinin yanında duruş göstermişler ve şirket temsilcilerine devlet gücü bahşetmişlerdir. 
Bakanlık temsilcilerinin bu duruşları, muhtemelen seçim dönemi olması nedeniyle ertelenen nihai duyuruların, önümüzdeki günlerde tüm balık çiftlikleriyle ilgili olarak topluca açıklanacağının göstergesidir. 
Balık çiftliklerini kuracak şirketler devletin bir organı olmayıp, sadece kar amacı güden kuruluşlardır. Onların kazancı uğruna denizimizin ve kıyılarımızın kirlenmesine izin verilmemelidir. Nihai duyuruların yayınlanmasından sonra açacağımız davalarda yargının halkın ve doğanın lehine karar vereceğinden şüphemiz yoktur
Bu nedenlerle, halkımızı, seçim döneminde ortaya atılan ‘Balık çiftlikleri kurulmasından vazgeçildi’ şeklindeki dedikoduya itibar etmeden, çiftliklere olan karşı duruşlarını her mecrada göstermeye davet ediyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA