TARSUS’TA AKP VE MHP’NİN İTİRAZINA RET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA AKP VE MHP’NİN İTİRAZINA RET!


 

Tarsus’ta 1.ve 2. seçim kurulunca alınan karar gereği, AKP ve MHP’nin itirazı reddedildi.

Haber Merkezi

Tarsus’ta geçersiz oyların yeniden sayılması konusunda itirazda bulunan MHP ve AKP’nin itirazı gerçekleşen toplantı ile karara bağlandı. İtirazlar Kurulda görev yapan üyelerin oy çokluğuyla kabul edilmedi. CHP’nin eksik oylarımız var tekrar sayılsın başvurusu da kabul edilmedi.

AK Parti ve MHP’nin geçersiz oyların tekrar sayımı ile ilgili olarak Mersin İl Seçim Kuruluna 2 gün içerisinde itiraz hakkı bulunurken, İl Seçim Kurulu’na itiraz yapılmaz ise Tarsus Belediye Başkanı seçilen Haluk Bozdoğan’a mazbatası Cumartesi günü verilecek. Eğer karşı partilerin itirazı sonuç bulursa, mazbata töreni Salı gününe kadara beklemek zorunda kalacak. Tarsus’ta Saadet Partisi 946, Cumhuriyet Halk Partisi 95 bin 335, Büyük Türkiye Partisi 320,Vatan Partisi 382,Demokrat Parti 3.962 ,Milliyetçi Hareket Partisi 81 bin 882, İyi Parti 13 bin 180,Demokratik Sol Parti 408 , oy almıştı.

 

KIRSALDA MHP, MERKEZDE CHP

Öte yandan yerel seçim sürecinin tamamlanmasının ardından, partilerin mahallelere göre aldıkları oylarda kesin olmayan sonuçlara göre netlik kazanmaya başladı. 25 yıl aradan sonra Tarsus Belediye Başkanlığını kazanan Cumhuriyet Halk Partisi, Tarsus merkezde bulunan 45 mahallenin 35’inin de 1. olurken, Milliyetçi Hareket Partisi ise 10 mahallede ilk sırada yer aldı. Tarsus merkezde kullanılan 149 bin 373 geçerli oydan CHP adayı olan ve ipi göğüsleyen Dr. Haluk Bozdoğan 76 bin 362 oy alırken, MHP adayı (Cumhur ittifakı adayı) Şevket Can ise 58 bin 192 oy aldı. İYİ Parti adayı Esin Erkoç 10 bin 122 oy alırken, Demokrat Parti adayı Abdullah Aker ise 2 bin 736 oy alabildi. Kısal mahallelerde ise genel toplamda MHP ilk sırada yer aldı. MHP adayı Şevket Can, kırsalda 23 bin 438 oy alırken, CHP’li Bozdoğan 18 bin 650 oy aldı. İYİ Parti adayı Esin Erkoç köylerden sadece 3 bin 162 oy alabildi. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP’li Haluk Bozdoğan genel toplamda 95 bin 012 oy alarak seçimleri kazanırken, MHP adayı Şevket Can 81 bin 630 oy aldı. Esin Erkoç ise 13 bin 284 oy aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA