MAHPUS ÇİZERLERDEN KARİKATÜR SERGİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MAHPUS ÇİZERLERDEN KARİKATÜR SERGİSİ!


 

Cezaevi tutuklularının çizdiği “Duvarları Delen Çizgiler” isimli karikatür sergisi İçel Sanat Kulübü’nde açıldı.

SONER AYDIN

‘Görülmüştür’ ekibinin hazırladığı, Mersin İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Wernicke-Korsakofflular ile Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi'nin destek sunduğu, cezaevlerindeki mahpusların çizdiği “Duvarları Delen Çizgiler” isimli karikatür sergisi İçel Sanat Kulübü'nde açıldı. Sergide 20 tutuklunun yaklaşık 70 eseri sergileniyor.

“KARİKATÜRLERİN SAHİPLERİNİN TAMAMI TUTUKLU”
Sergi ile ilgili bilgi veren Yazar Adil Okay, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Serginin büyük bir emek ve çeşitli zorluklarla hazırlandığını dile getiren Okay, “Burada sergilenen karikatürlerin sahiplerinin tamamı hapishanelerde. Bu tematik bir sergi. Dönem dönem cezaevleri ile ilgili karma sergi yapılıyor ancak bu sergi Türkiye’de bir ilk. Faks ve mektuplarla yaklaşık 50 cezaevindeki mahpus çizerlere ulaşmaya çalıştık. ‘Bize özgürlük temalı karikatürler çizip gönderin’ dedik. Ulaşabildiğimiz sanatçıların 20’si sesimize ses kattılar. Ancak birçok mektubumuz yok oldu. Birçok mektubumuz geri geldi. Zorluklarla 4 ay uğraşarak mahpuslara ulaştık ve 20 mahpustan eser aldık. Elimizde 70’e yakın eser var. Ayrıca karikatürlerin yanında bu arkadaşlarımızın fotoğraflarını ve biyografilerini göreceksiniz” dedi.
6 Nisan’a kadar açık olacak sergide, karikatürler satın alınarak tutuklulara destek olunabilecek.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA