“İPTAL EDİLEN 8 BİN OY BİZİM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İPTAL EDİLEN 8 BİN OY BİZİM”


 

Akdeniz’de seçimlere itiraz eden HDP Mersin İl Örgütü, ilçede iptal edilen 8 bin oyun kendilerine ait olduğunu savundu.

SONER AYDIN

Cumhur İttifakı adayı AKP’li Mustafa Gültak’ın kazandığı Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz’de itirazlarda bulunan HDP Mersin İl Örgütü’nden açıklama geldi. Gazeteciler Cemiyeti’nde basının karşısına çıkan İl Eşbaşkanı Mustafa Işık ve Eşbaşkan adayları seçiminin kazananının HDP olduğunu savundu.

Akdeniz seçimleri için yaptıkları itiraz başvurusunun değerlendirme aşamasında olduğunun bilgisini veren Işık, “Resmi olmayan rakamlara göre, Akdeniz’de yüzde 31.6 ile oyumuz 43 bin 974. Birinci parti ile aramızda 3 bin 800 oy farkı var. Aynı zamanda bu seçimde toplamda 7 bin 945 oy geçersiz sayıldı. Bu oyların yaklaşık 6 bin kadarı çok yoğun oy aldığımız seçim bölgelerinde. Bu geçersiz sayılan oylar üzerinden baksak dahi aslında Akdeniz’de seçimi kazandığımız söyleyebiliriz” dedi.

“SEÇMENİMİZ TEDİRGİN EDİLDİ”

HDP’nin seçim stratejisinin istediği sonucu aldığını dile getiren Işık, “İktidar 20’den fazla yerde seçimi kaybetti. Mersin’de 25 yıldır MHP’de olan Tarsus Belediyesi alındı. Bu seçim sürecinde destek veren herkesi kutluyoruz. Ancak bu seçim stratejimizin eksik kalan yanları da vardır. Akdeniz bizim aday çıkarttığımız bir belediye. Akdeniz’de aldığımız sonuç 2014’de aldığımız sonucun üzerinde. Fakat biz bu seçimin başından çok ciddi şeylerle karşılaştık. Akdeniz’e yönelik çok kirli bir politika yürütüldü. İlçede kamu görevlileri AKP’nin seçim çalışmalarına katıldı. Bunlara tanıklık ettik. Bizim vekillerimiz kamu olanaklarını kullanmadı, araçlarını teslim ettiler. Maalesef diğer adaylar da bu kirli çalışmanın bir parçası yapıldı. Yer yer seçim araçlarımız bazı alanlara alınmadı. Gece yarısı partimize ait bazı materyaller dağıtıldı. Seçim günü güvenlik önlemi adı altında seçmeni tedirgin edecek faaliyetler yürütüldü. Bunlar seçmen üzerinde ciddi etki yaratıyor” diye konuştu.

“KAZANDIK ASLINDA ANCAK İLGİNÇ BAŞKA ŞEYLER VAR”

Bir gazetecinin “Diğer ilçelerde CHP’ye destek verdiniz. Akdeniz’de ise CHP’li seçmenin size destek vereceği yönünde bir beklenti vardı. Onlardan yeterli destek alamadığınız söylenebilir mi?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Işık, “Bir kere seçim stratejimiz gereği Genel Merkez’deki eş genel başkanlarımıza kadar biz şunu söyledik. Biz Türkiye halklarının çıkarları ihtiyaçları bu ülkenin demokrasisi için aday çıkarmadığımız yerlerde bu ihtiyaçları karşılayacak adaylara destek vereceğiz. Konu bir partiyi desteklemek değil. HDP bir partiyi değil demokrasiyi destekler. Size gerçek bir matematik söyleyeceğim herkesin bunu iyi değerlendirmesini isteyeceğim. Bizler kimseden bir beklentimiz yok. Biz Akdeniz’i kazanıyorduk. Kazandık aslında ancak ilginç başka şeyler var. Akdeniz’deki belediye oyları Büyükşehir’de CHP’nin adayı 82 bin 95 oy almış. Akdeniz’de partimizin aldığı 43 bin 974. CHP’nin Akdeniz’deki oyu 39 bin 633. Bunları topladığınızda 82 bin ediyor. Bu halkı kutluyoruz. Akdeniz halkımızı bu emekleri verenleri kutluyoruz. Onların önünde saygı ile eğiliyoruz. Partisini bu kararına ve kendi sağduyularına güvendikleri için. Bu oyu demokrat olarak düşündükleri bir adaya verdikleri için. Peki, Akdeniz’deki CHP-HDP oyları nedir? Meclis üyelikleri açısından bakarsak HDP 41 bin 319, CHP 41 bin 301. Yani 18 oy fark var. Bunun değerini bilelim. HDP’nin bunu seçmeninin değerini bilelim. Bu değerdir ki bugün Türkiye’nin en büyük 10 ilinde iktidar bu illeri kaybetmiştir. Biz şu parti bu parti desteklemek gibi bir yaklaşım değil bizim derdimiz demokrasidir. Türkiye halklarının ihtiyaçlarıdır. Halkımız bunu gördü ve nerde ise kalemle çizilmiş gibi bu oylarını partisinin gösterdiği yolda aktardığı için bu halkın önünde eğilmek gerekir. Bu halk bu partisi ile bizimle beraberdir. Halkımız gerekli sorumluluğu göstermeyen bir var ise daha sonraki seçimlerde gereğini yapacaktır. Bundan herkes emin olsun. Bu parti bu halk sözünü tutmuştur. Biz şunu söylüyoruz kaybettiğimiz bir şey varsa kesinlikle Akdeniz’de bize karşı yürütülen kirli karşı çalışmalardır. Bir kısmını aştık. Buna başka partilerin adayları da dahil edilmiştir. Bundan herkes emin olabilir. Bizim genel parti seçim stratejimiz gereği hedeflenenler büyük oranda gerçekleşmiştir. Bu halk nefes almıştır. Bunun gelişeceğine inanıyoruz” diye yanıtladı.

“HALKIMIZIN UMUDU ELİNDEN ALINDI”

Eşbaşkan adayı Emine Şilan Yüksekkaya da “Halkımızın umudu elinden alındı. Akdeniz bunu hak etmedi. Biz kazandık. Veriler ortada. Mücadelemiz devam edecektir” diye konuşurken, Reşat Aşan ise, “Partimizin stratejinin Türkiye genelinde amacına ulaştı. Halkımızın sağduyusu ile seçimler geçti” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA