“İŞ BIRAKIYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İŞ BIRAKIYORUZ!”


 

Mersin’de bir araya gelen çok sayıda hekim, İzmir Bornova’da hekimlere yönelik şiddete tepki gösterdi. Hekimler artan şiddet karşı yarın iş bırakacaklarını açıkladı.

SONER AYDIN

İzmir’in Bornova ilçesinde 29 No'lu Yunus Emre ASM hekimlerinden Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ve tüm ASM çalışanlarına yönelik hasta yakınları tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemine tepkiler sürüyor. Mersin’de de Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen, Mersin Tabip Odası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, SES Mersin Şubesi, Genel Sağlık İş Mersin Temsilciliği ve Birinci Basamak Birlik Dayanışma Sendikası üyeleri sağlıkta Bornova’da yaşanan şiddeti protesto etti. Kurumlar adına hazırlanan ortak basın metnini paylaşan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, şiddetin sağlıkta dönüşümün bir sonucu olduğunu söyledi.

ŞİDDET RUTİN HALE GELDİ!
Son 15 yıldır uygulanan sağlıkta dönüşüm programıyla sağlık çalışanlarına şiddetin rutin bir hale geldiğini savunan Antmen, “Hekimleri ve sağlık çalışanlarını öldürmek artık sıradanlaşmıştır. Sağlık çalışanlarının intiharları katlanarak artmıştır. Böyle bir dönemden geçerken yaşanan bu son şiddet vakasına da bizlerin sessiz kalacağı sanılmaktadır.
Oysa biz sağlık örgütleri bugüne değin hiçbir şiddet vakasında sessiz kalmadığımız gibi, bundan sonra da sessiz kalmayacağız, bedeli ne olursa olsun sesimizi yükselteceğiz ve bu şiddeti yaratanlardan da, uygulayanlardan da hesap soracağız. Şiddetin cezasız kalması için elinden geleni yapan, bugüne değin etkin bir hukuksal mevzuatı oluşturmayan, bu şekilde de şiddetin tırmanmasını sağlayan iktidara buradan bir kez daha sesleniyoruz; Hastalarla, hasta yakınlarıyla hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının arasını açarak, hekimlerin değerini halkın gözünde düşürmeye çalışarak, hekime şiddeti bir baskı aracı olarak kullanarak hiçbir yere varamazsınız. Siz, uyguladığınız politikalarla şiddeti körükleseniz de, halkın sağlık hakkını gasp etmeye yönelik her geçen gün yeni bir manevra yapsanız da, bunun için herkesten habersiz yeni genelgeler çıkarıp GSS'lilerin sağlık masraflarını gittiği hastanenin döner sermayesine  yükleseniz de bizler her zamanki özverimizle halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizleri yolumuzdan döndüremeyeceksiniz” dedi.

“3 NİSAN GÜNÜ HASTA BAKMAYACAĞIZ”
Sağlıkta şiddete karşı yarın iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini dile getiren Antmen, “Ancak bu şiddet sarmalı devam ettiği taktirde, şiddeti uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmediği sürece, bunun için bir yandan hukuki yaptırımlar, diğer yandan ciddi eğitim programları uygulanmadığı sürece bizler bu şiddeti deşifre etmeye, şiddeti ortaya çıkaran sağlık politikalarınızı eleştirmeye ve şiddeti uygulayanların en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamaya yönelik mücadelemize devam edeceğiz. Bizler Mersin'deki sağlık örgütleri olarak bugün bu uyarıyı bir kez daha yineliyoruz ve MAHDER, Birlik Dayanışma Sendikası ve Genel Sağlık İş'in almış olduğu iş bırakma kararı bugün yapacağımız bir toplantı sonucu, tüm Türkiye'de örgütleyebildiğimiz taktirde tüm kurumlar tarafından desteklenecek ve 3 Nisan 2019 Çarşamba günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak hasta bakmayacağımızı ilan ediyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA