MERSİN’DE 4 BELEDİYE EL DEĞİŞTİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 4 BELEDİYE EL DEĞİŞTİRDİ


 

31 Mart seçimlerinin ardından Mersin’de 4 belediye el değiştirdi. Kent genelinde en fazla ilçe belediye başkanlığını yine MHP kazandı.

SONER AYDIN

Mersin’de 31 Mart yerel seçimleri bazı partilere şok yaratırken bazı partilerin ise yüzünü güldürdü. 13 ilçesi olan Mersin’de MHP 8, CHP 3, AKP ise 2 ilçe belediyesi kazandı. MHP’li 1 belediye CHP’ye geçerken, CHP’li 1 belediye ise MHP’ye geçti.

TARSUS’TA BÜYÜK SÜRPRİZ
Mersin’de en büyük sürpriz Tarsus’ta yaşandı. MHP’nin elinde bulanan Tarsus Belediyesi, 25 yıl sonra el değiştirdi. CHP’nin adayı Haluk Bozdoğan, Cumhur İttifakı adayı mevcut belediye başkanı MHP’li Şevket Can’dan koltuğu devraldı. CHP’nin adayı Bozdoğan yüzde 48 ile 95.012 oy alırken, Cumhur İttifakı adayı Şevket Can ise yüzde 41 ile 81.630 oy aldı. 

AKDENİZ’DE HDP’YE ŞOK
Mersin’de Büyükşehir’de aday çıkartmayan HDP, sadece kayyum atanan Akdeniz’de aday çıkartarak bütün gücünü buraya verdi. Ancak sonuç istediği gibi çıkmadı. Akdeniz’de AKP’nin adayı Mustafa Gültak yüzde 34 ile 47 bin oy alarak seçimi kazandı. HDP’nin eşbaşkan adayları Reşat Aşan ve Emine Şilan Yüksekdağ ise yüzde 31 ile 43 bin oy aldı. CHP’nin adayı Sabit Yelkovan da aldığı 40 bin oyla seçimin sonucunu büyük oranla etkiledi.

TOROSLAR’DA GELENEK BOZULMADI
Toroslar’da 15 yıldır belediye başkanlığı yapan MHP’li Hamit Tuna’nın Büyükşehir’e aday olmasının ardından Cumhur İttifakı adayı olarak gösterilen Atsız Afşin Yılmaz geleneği bozmadı ve seçimi kazandı. Atsız yüzde 41,7 ile 68 bin oy alırken, CHP’li Süleyman Dalkılıç ise yüzde 37 ile 62 bin oy aldı.

YENİŞEHİR’DE KAN DEĞİŞİMİ
CHP 3 dönemdir yönetiminde olduğu Yenişehir’de mevcut belediye başkanı İbrahim Genç’in yerine eski il başkanı Abdullah Özyiğit’i aday gösterdi. Özyiğit, rakibi Cumhur İttifakı adayı Bekir Topçu’ya 52 bin oy fark atarak ipi göğüsledi.

MEZİTLİ’DE TARHAN KAZANDI
CHP’nin en fazla oy aldığın ilçelerden biri olan Mezitli’de vatandaşlar tercihini yine Neşet Tarhan’dan yana kullandı. Mezitli’de ikinci dönemini yaşayacak olan Neşet Tarhan 62 oy aldı. İlçede iddialı olan Cumhur İttifakı adayı Serdar Soydan ise 40 bin oy aldı. 

SİLİFKE’DE KOLTUK CHP’DEN MHP’YE GEÇTİ
Tarsus Belediyesini MHP’nin elinden alan CHP, Silifke’de şok yaşadı. Mevcut başkan Mustafa Turgut’un aday olarak gösterildiği ilçede seçimi Cumhur İttifakı adayı MHP’li Mücahit Aktan kazandı. Aktan 33 bin oy alırken, CHP’li aday Turgut ise 28 bin oy aldı.

ANAMUR’DA MHP BELEDİYEYİ GERİ ALDI
MHP’li belediye başkanı Mehmet Türe’nin istifa ederek İYİ Parti’ye geçtiği Anamur’da seçimi MHP kazandı. Anamur Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı adayı MHP’li Hidayet Kılınç oldu. MHP’li Hidayet Kılınç, açılan sandıklardan geçerli 43 bin 628 oyun, 19 bin 517’sini alarak Anamur Belediye Başkanı seçildi. 
Kılınç’ın en yakın rakibi CHP’nin adayı Durmuş Deniz 15 bin 681, İYİ Parti’nin adayı Mehmet Türe ise 7 bin 531 oy aldı. 
Hidayet Kılınç, 1960 yılında Anamur'da dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde eğitimini tamamladı. Sağlık Bakanlığında Şube Müdürü olarak görev yaptı. MHP'den 21. Dönem İçel Milletvekili oldu. Hidayet Kılınç, evli ve 1 çocuk sahibi.

MUT’A YENİ BAŞKAN
MHP elinde bulundurduğu Mut Belediyesi için mevcut başkan Ahmet Günel’in yerine Volkan Şeker’i gösterdi. Şeker yüzde 43,6 ile seçimi kazandı. CHP’nin adayı Mehmet Saydam, 29,2 ve İYİ Partili Murat Orhan 19,7 oy aldı. 

ERDEMLİ, MUT, GÜLNAR, BOZYAZI, ÇAMLIYAYLA VE AYDINCIK’TA KOLTUK DEĞİŞMEDİ
Mersin’de MHP’nin hâkimiyetinde olan Erdemli, Gülnar, Mut, Bozyazı ve Çamlıyayla’da MHP adayları seçimden zaferle çıktı. Erdemli’de mevcut aday Mükerrem Tollu yüzde 42 ile, Gülnar’da Alpaslan Ünüvar yüzde 49 ile,  Mut’ta Volkan Şeker yüzde 46 ile, Bozyazı’da Mustafa Çetinkaya yüzde 47 ile ve Çamlıyayla’da İsmail Tepebağlı yüzde 52 ile seçimi kazandı. Mersin’de en düşük seçmen sayısına sahip Aydıncık’ta da seçmen AKP adayı ile devam dedi. Mevcut başkan Ferat Aktan yüzde 43 oy oranı ile seçimi kazandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA