MERSİN SANAYİ YATIRIMLARINDA ATAĞA GEÇTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN SANAYİ YATIRIMLARINDA ATAĞA GEÇTİ


 

MTOSB 3. Bölge ile Model Fabrika altyapı temelleri atılırken diğer taraftan TÜİOSB kurulum çalışmaları devam ediyor. Hedefte yalnızca ihracatı artırmak değil, katma değerli üretim ve katma değerli ihracatı artırmak var.

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın yayın organı ‘MTSO Haber Gazetesi’nde yer alan habere göre, Mersin sanayi yatırımlarında atağa geçti. Son dönemlerde üst üste gerçekleşen temel atma törenleri üretimin artıp istihdama katkı sağlanması noktasında umut veriyor. 
Yatırımlar tamamlandığında 16 bin kişiye ek istihdam sağlanması öngörülüyor. Ancak üretim tek başına yeterli değil. Katma değeri yüksek ürün üretimi ve ihracatı için Model Fabrika, Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi yatırımlarına
da başlandı.
Bir taraftan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 3. Bölge Altyapı ve Ham Yol inşaatı temeli atılırken diğer yandan MTSO ve MTOSB ortaklığında kurulum çalışmalarına
başlanan Model Fabrika ile Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezinin temelleri atıldı. Altyapı çalışmalarının ekim ayına kadar tamamlanması planlanan 3. Bölgede yılsonuna kadar birkaç fabrikanın faaliyete başlaması planlanıyor. Tamamlandığında 20 fabrikaya tahsis
edilecek 33 sanayi parselinde 6 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.
Aynı zamanda 4 ve 5. Bölgelere yönelik çalışmalar da devam ediyor. Model Fabrika ile Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkeziyle de mevcut fabrikaların verimliliğinin artırılması hedefleniyor. Orta ve üst düzey yöneticilere verimlilik artırıcı uygulamalı eğitimler verilecek proje çerçevesinde danışmanlık hizmeti de sunulacak.
Mersin – Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB’de (TÜİOSB) ise alt yapı çalışmaları devam ediyor. 2 milyon metrekarelik alanda hizmet verecek bir projeye dönüşen TÜİOSB tamamlandığında 10 bin kişilik istihdam sağlaması hedefleniyor. Tüm arazide jeolojik etüt çalışmaları tamamlandı. İmar planı ve altyapı proje çalışmalarına başlandı. 2019 yılı içinde temel atmaya hazır hale gelecek. Burada da teknoloji temelli üretim ve ihracat yapan firmaların yer alması planlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA