MERSİN’DE SEÇİMLER OLAYSIZ GEÇTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE SEÇİMLER OLAYSIZ GEÇTİ


 

Malatya’da seçimlere kan bulaşırken yoğun siyasi çekişmenin yaşandığı Mersin’de seçimler olaysız geçti.

HEDİYE EROĞLU - SONER AYDIN

Türkiye’nin kilitlendiği 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sona erdi. Malatya’dan gelen haber ülkeyi üzüntüye boğdu. Malatya'nın Pütürge ilçesinde oy kullanma nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 sandık görevlisi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. 
Mersin’de ise seçimlerde birkaç küçük sorun dışında seçimler olaysız geçti. 

100 AVUKATSEÇİM GÜVENLİĞİ EKİBİ OLARAK GÖREV ALDI
Mersin’de olası yaşanacak aksilik ve sıkıntılara karşı Baro bünyesinde 100’ü aşkın avukatın katılımı ile Seçim Güvenlik Ekibi oluşturuldu.
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin’de seçimlerin sakin bir atmosferde geçtiğini söyleyerek. “Hiçbir olumsuz bilgi gelmedi, bu da bizi sevindirdi. Çünkü siyasi atmosferin hınca hınç geçtiği, ötekileştirmenin son safhaya vardığı bir yerde biz çok daha vahim olaylar bekliyorduk. Ama biz halkımızın sağduyusuna inanıyorduk ve öyle de oldu. İnanılmaz derecede demokrasi adına çok güzel bir seçim oldu. İlimizde üzücü bir olayın yaşanmaması ve iradenin sandığa yansımasından memnunuz. Ancak belki de sandığa gitme oranından kaynaklı bir durum bu yaşanan. Çünkü insanlar kutuplaştırmadan dolayı tepki göstermiş olabilirler. Vatandaşı anlamak gerekiyor bu safhada ama oyumuza, demokrasimize sahip çıkmamız gerekiyordu. Sonuçlar vatana millete hayırlı olsun” dedi.

KAYBEDECEK BİR 5 YILIMIZ DAHA YOK
Öte yandan “Kazanan Mersin olsun” demeyi de ihmal etmeyen Başkan Yeşilboğaz, “Artık Mersin’deki tüm kitlelerin, örgütlerin, sivil toplum kuruluşlarının hangi başkan seçilirse seçilsin onun etrafında kenetlenmesi gerekiyor. Mersin’in kaybedecek bir 5 yılı daha yok. İyi şeylerin yanında mutlaka olmamız gerekiyor. Seçilen belediye başkanının da seçildiği parti dışındaki kitleyi de sahiplenmesi, onları da sürece dahil etmesi ve fikirlerine önem vermesi çok önemli. Herkes aynı düzlemde, fikirde birleşirse Mersin’in gerçek anlamda önü açılır. Artık Mersin’in kaybedecek zamanı yok çünkü çok hizmete ve yatırıma ihtiyacımız var. En önemlisi birlikte olmaya ihtiyacımız var. Mersin bunu hak ediyor ve istiyor. Umarım seçilen başkan bunu gerçekleştirebilir” diye konuştu. 

 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA