3000 SURİYELİ OY KULLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3000 SURİYELİ OY KULLANDI


 

Mersin’de Türkiye vatandaşı olma hak kazanan Suriyeliler de oy kullandı. Merkez Akdeniz ve Mezitli ilçesindeki Suriyeliler bağlı bulundukları mahallerde sandık başına gitti.

Haber Merkezi

Sputnik Türkiye’den Hikmet Durgun’un haberine göre; Gazipaşa Mahallesinde oyunu kullanmaya gelen Suriyelilerden öğretmen Halil Mustafa, Suriye'nin Lazkiye kenti nüfusuna kayıtlı olduğunu belirtti ve 1.5 yıl önce eşi ve 3 çocuğuyla Türkiye vatandaşı olmayı hak kazandığını anlattı. Seçimlerde hizmeti iyi yapan ve Suriyelileri dışlamayan adaya oy verdiklerini söyleyen Mustafa, Türkiye'de oy kullandıkları için heyecanlı olduklarını söyledi.

Oyunu kullanan bir diğer Suriyeli Feride Mahmud ise eşi ve iki kızıyla oy kullandığını belirtti: "5 yıl önce Halep'ten Türkiye'ye savaş nedeniyle gelmiştik. Türkiye vatandaşlığını geçen sene aldık. Mühendisim. Vatandaşlık başvurusunu yapmıştım ve geçen sene vatandaş olmaya hak kazandım. Türkiye'de ilk kez yerel seçimlerde oyumuzu kullanıyoruz. Mersin'e kim iyi hizmet edecekse o kazansın diyoruz. Türkiye vatandaşı olarak oy kullandığımız için sevinçliyiz. Güzel bir duygu."

Türk vatandaşlığına geçen 79.820 Suriyeliden yaşları 18’in üzerinde olan 5399’unun oy kullanma hakkı bulunuyor.

Mersin'de de vatandaşlık alan ve yaşı 18'in üzerinde olan 3000 Suriyelinin oy kullanma hakkı var.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA