İMAM YİNE SERBEST! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İMAM YİNE SERBEST!


 

Tarsus’ta süren cinsel istismar davası bir kez daha ertelendi. 12 yaşında kız çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla yargılanan imamın tutuklanmamasına tepki topladı.

SONER AYDIN

Tarsus’ta yaşayan ve Adana'da 2015 yılında gittiği bir camide, 12 yaşındaki E.S.'yi istismar ettiği suçlaması ile tutuksuz yargılanan cami imamı M.D. dün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Tarsus Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın beşinci duruşmasına tutuksuz yargılanan cami imamı M.D. yine katılmazken, mağdur E.S., anne A.S. ve Baba R.S hazır bulundu. Türkiye kamuoyunun yakından takip ettiği davaya 15 avukat müdahil oldu.

ADLİYEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Yerel ve ulusal medyada geniş yer bulan davanın görüleceği Tarsus Adliyesi, adeta abluka altına alındı. Katılımın oldukça yoğun olduğu dava, adliye dışında ve içerisindeki yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleştirildi. Kararın çıkmadığı duruşma 25 Nisan’a ertelendi. Dava avukatları ise karara pazartesi günü itiraz edeceklerini duyurdu.

KADINLARDAN BÜYÜK TEPKİ
Cinsel istismar suçu ile yargılanan imamın tutuksuz yargılanma kararına kadınlardan büyük tepki geldi. Adliye önünde bir araya gelen kadınlar, “Bu davanın peşini bırakmayacağız. Sanık bütün delillere, tutuklanma talebine rağmen tutuklanmadı. İstismarın aklanmasına izin vermeyeceğiz. Kadınlar bu davanın peşinde. Hesap soruyoruz. İmamı kim koruyor? Mahkemeden çıkan kararlar, başka suçlara örnek teşkil ediyor. gerçek adalet gelinceye kadar davanın peşini bırakmayacağız” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA