“AKKUYU, RUS ASKERİ VE İSTİHBARAT BÖLGESİ Mİ OLACAK?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKKUYU, RUS ASKERİ VE İSTİHBARAT BÖLGESİ Mİ OLACAK?”


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali yönetiminin sözleşmede; liman, depolama, taşıma, nakliye ve benzeri değişikliğe gitme kararı alması, “Akkuyu, Rus askeri ve istihbarat bölgesi mi olacak?” sorusunun gündeme gelmesine neden oldu.

Haber Merkezi

Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi, Akkuyu mevkiinde yürütülen Akkuyu Nükleer Santral projesini yürüten şirketin bugün yaptığı olağan genel kurulda “Amaç ve Kapsam” başlığını taşıyan sözleşmede; liman, depolama, taşıma, nakliye ve benzeri değişikliğe gitme kararı almasının ardından CHP konuyu Meclis Gündemine taşıdı.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nin, Türkiye'nin kilovatsaat başına gelmiş geçmiş en pahalı elektriği satın alma taahhüdü verdiği proje olduğunu kaydetti. Antmen, Projenin, Rusya Federasyonu Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un yönettiği Ankara merkezli bir firmanın yürütmekte olduğunu ve bu firmanın bugün olağan genel kurulunda önemli nakliye, taşımacılık ve liamcılık gibi değişikliğe gitmek istediğini belirterek “Rusya’nın uzun yıllar boyunca ‘sıcak denizlere inme’ hedefi düşünüldüğünde bu faaliyet alanında ve nükleer bölgede yapılacak ticari değişikliklerle Mersin ve Akkuyu, Rus Askeri ve İstihbarat bölgesine mi çevrilecektir?” diye sordu. 
CHP’li Vekil, Akkuyu A.Ş.’nin, 28 Mart tarihli olağan genel kurulunda yapmayı planladığı ana sözleşme değişikliğinin Türkiye'nin başta dış politika olmak üzere çok alanda geleceğini yakından ilgilendireceği bilgisinin hem medyada hem de uzmanlarca iddia edilen bilgiler arasında olduğunu kaydetti.
Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar; “Şirket 2010 yılında projeyi imzalamasına ve nükleer tesis gibi çok önemli bir faaliyet alanı yürütmesine rağmen bahsi geçen taşıma, liman, nakliye ve benzeri faaliyet alanları için neden 9 yıl beklemiştir? 
Rusya’nın bu bölgede bu faaliyet alanı çerçevesinde limancılık, depoculuk ve nakliyecilik faaliyetinde bulunması askeri ve istihbari bir amaç taşımakta mıdır? Bahsi geçen faaliyetlerin ne şekilde kimler tarafından yapılacağı ve ne şekilde denetleneceği belirlenmiş ya da belirlenecek midir? Rusya’nın uzun yıllar boyunca “sıcak denizlere inme” hedefi düşünüldüğünde bu faaliyet alanında ve nükleer bölgede yapılacak ticari değişikliklerle Mersin ve Akkuyu, Rus Askeri ve İstihbarat bölgesine mi çevrilecektir?”. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA