21 YILLIK ÇİLE BİTTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

21 YILLIK ÇİLE BİTTİ!


 

Okan Merzeci Bulvarı (2. Çevre Yolu) üzerinde hizmet vermeyi bekleyen minibüs esnafı 21 yıl sonra kontak çevirecek. Hat üzerinde 6 adet hal otobüsü hizmet verecek.

SONER AYDIN

Mersin’de 1998 yılında dönemin belediye başkanı Macit Özcan tarafından açılan hat 138 Nolu Yeni Bulvar Kooperatifi adıyla çalışmaya başladı. Mersin İdman Yurdu’na 65 bin TL bağış yaparak çalışmaya başlayan hat kısa bir süre sonra Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME) kararıyla ‘ihtiyaç olmadığı’ gerekçesiyle kapatıldı. Bin bir umutla alınan 140 araç kullanılmadığı için çürümeye terk edildi. Kooperatif esnafının hattın yeniden açılması için yaptığı eylemler de sonuç vermeyince minibüsler hurdaya kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi 20 yıldır açılmayı bekleyen hat için girişime başladı. Üzerine battı-çıktı da yapılan hat için ihaleye çıkıldı. Büyükşehir Belediyesi Taş bina Belediye Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonu (Belediye Encümeni) huzurunda Açık Teklif Usulü gerçekleştirilen ihaleyi SS 138 No'lu Yeni Bulvar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi kazandı. 

AÇILIŞI BAŞKAN KOCAMAZ YAPTI
Yeni hattın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Demokrat Parti (DP) adayı Ayfer Yılmaz’ın katıldığı törenle yapıldı. Kurban kesip duaların açıldığı açılışta konuşan Başkan Kocamaz, “Yılan hikayesine dönen bir konunun çözülmesinden dolayı mutluyuz. Biraz gecikti ama umarım bundan sonra bu tür hatalar yaşanmaz” dedi. 

HAT SEÇİMDEN ÖNCE AÇILACAK
SS 138 No'lu Yeni Bulvar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şakir Serbes ise, hattın yeniden açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. 21 yıldır bugünü beklediklerini kaydeden Serbes, seçimden önce Okan Merzeci Bulvarı üzerinde Tırmıl-Soli Kavşağı arasında yolcu taşımaya başlayacaklarını dile getirdi. 

İŞTE HAT GÜZERGÂHI
Tırmıl-Soli Kavşağı arasında faaliyet gösterecek ve ilk etapta 6 özel halk otobüsünün yer alacağı hat şu güzergahtan oluşuyor: 153 ve 139 No.lu caddelerin kesişimindeki kavşaktan başlayarak 139 No.lu cadde üzerinden sola dönerek 138 No.lu caddeye intikal. Takiben Hal’in kuzeyinde Okan Merzeci Bulvarına intikal ve bulvarı takiben Mezitli İsmet İnönü Bulvarına intikal. İsmet İnönü Bulvarını takip ederek, Vatan caddesine intikal, cadde üzerindeki ışıklı kavşaktan sola Eskiköy caddesine dönüş, takiben 52104 No.lu sokağa sola dönüş, takiben 52031 sokaktan sola dönüş, takiben sağa dönerek Vatan Caddesine intikal. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA