“HUKUKÇULAR HUKUKA SİYASİ GÖZLÜKLE BAKMAMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HUKUKÇULAR HUKUKA SİYASİ GÖZLÜKLE BAKMAMALI”


 

Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 3 avukat yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı.

Haber Merkezi 

Mersin Barosu yönetim kurulu, avukatların ve ailelerin katılımıyla Mersin Baro Odası’nda gerçekleşen yemin töreninde; Zeynep İncesu, Mehmet Ali Karaca ve Ceyhun Güvel, yemin edip cübbe giyerek mesleğe ilk adımı attılar. 

 “ADALET SARAYLARINDA ADALETSİZ KARARLAR VERİLİYOR”
Tören öncesi konuşma yapan Başkan Yeşilboğaz, ülkemizde hukuk sistemimizin ve adaletin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, “Ülkemizde çok büyük yeni adliye sarayları yapılıyor. Ama maalesef girdiğimiz duruşmalarda, içinde adalet olmayan kararların verildiği sıkça görülmeye başlanmıştır. Hukuk adeta can çekişmektedir. Bizler adalet savaşçısı olan avukatlar olarak, bu süreçte gerçek adaletin tecelli etmesi için en büyük mücadeleyi vermek zorunda olan meslek grubuyuz. Girmiş olduğumuz duruşmalarda, takip ettiğimiz davalarda; hak, hukuk, adalet ve adil yargılanma hakkını savunuyoruz. Özellikle meslektaşlarımızın Silivri Adliyesi’ndeki yargılanmalarında talep ettiğimiz hak, hukuk, adalet, usul kuralları, en masum ilke olan masumiyet ilkesi ve adil yargılanma hakkı hiçbir şekilde uygulanmamıştır. Biz bunlara itiraz ettiğimizde bazı meslektaşlarımız olaya siyasi gözlükle bakıyor. Bizim yapmış olduğumuz eleştirileri, siyasi gözle görmeye çalışıyorlar. Biz hiçbir zaman eleştiriyi, hukukun dışına çıkarmadık. Bugün A kişi için istediğimiz adaleti, yarın B kişisi için de isteyeceğiz. Bundan asla ödün vermeyeceğiz. Bizim tek düsturumuz; adaletin, hak ve hukukun herkes için eşit şekilde kılınması ve uygulanmasıdır. Genç meslektaşlarımızın da bu zorlu süreçte bizlere destek vereceklerine, bağımsız savunmayı en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancımız tamdır. Yolunuz açık olsun. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA