CHP’DEN PROVOKASYON UYARISI: “KİRLİ BİR OYUN SERGİLENİYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN PROVOKASYON UYARISI: “KİRLİ BİR OYUN SERGİLENİYOR!”


 

CHP il Başkanı Aktay, kentte kirli bir oyunun sergilendiği söyleyerek, “Demokrasiye, yurtseverliğe, milliyetçiliğe sığmayan, kardeşi kardeşe düşürmeyi göze almış, seçimi kazanmak için her yolu mubah gören bu yaklaşım sergileniyor” dedi.

Haber Merkezi

CHP Mersin il Başkanı Adil Aktay, il binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mersin’de büyükşehir belediyesinin 3 başkan adayının bir araya gelerek, projelerini anlattığını, soruları yanıtladığını dile getiren Aktay, bu örnek davranış kimi çevreler tarafından sabote edilmeye çalışıldığını savundu. 

Kentte yaşananların 31 Mart'ta sandıktan çıkacak sonuçtan duyulan korkunun ürünü olduğunu savunan Aktay, “Bu korkunun neler yaptırabileceğini ilk olarak, Sayın Burhanettin Kocamaz'ın adaylığının son derece karanlık bir biçimde engellenmesiyle gördük. Ancak Mersin'in sağduyusu, yaratılmak istenen şaibe ortamına geçit vermedi ve kamuoyu gerekli olgunluğu göstererek, her şeye rağmen, demokratik süreci, doğru rotada tutmayı başardı. 31 Mart yaklaştıkça, sandıktan çıkacak sonuçtan korkanlar da kirli işlerini artırdılar. Yalan ve iftiranın dozunu yükselttiler. Yetmedi, bir ilçe belediye başkanına karşı kaset kumpası tezgahladılar. Bu karanlık eller şimdi de partimizin adaylarının ve özellikle de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Vahap Seçer'in 31 Mart'ta elde edeceği zaferi engellemek için harekete geçmiş durumdalar. Mersin'in pek çok ilçesinde, organize bir şekilde ve eş zamanlı olarak adaylarımıza ve partimize yönelik bir algı operasyonuna girişildi. Bu sabah afiş, pankart ve billboard ilanlarımıza yönelik saldırılar gerçekleşti. Üzerlerine yalan ve iftira dolu, kışkırtma amaçlı yazılar yazıldı. Partimizin Mersin'de hiçbir siyasi partiyle ittifak kurmadığı bilinmesine rağmen, başka parti ve partilerin amblemleriyle partimize oy isteyen, sahte bildiriler dağıtılmakta, bu bildirilerde yer alan kimi ifadelerle seçmenlerin yanıltılması hedeflenmektedir. Daha da vahimi, toplum içerisinde kin ve nefret duyguları körüklenmeye, düşmanlık hisleri yaratılmaya çalışılmaktadır. Mersin'in merkezinden, uzak ilçe ve köylerine kadar pek çok yerde, eş zamanlı olarak bu tür girişimlerde bulunulması, partimize yönelik bu karalama kampanyasının organize bir şekilde hayata geçirildiğini açıkça göstermektedir” dedi.

“YARGI VE EMNİYETİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”
Konuyla ilgili yasal girişimlerde bulunduklarını dile getiren Aktay, “Ama buradan yargı ve emniyet güçlerimize bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Yapılmakta olan, organize bir iştir ve milli iradenin sağlıklı bir biçimde tecelli etmesini önlemeye yönelik, son derece vahim bir suçtur. Failleri yakalanmadıkça, benzer girişimlere devam edileceği açıktır. Bu nedenle, olay hızla ve özenle araştırılıp failleri yakalanmak, haklarında gereken işlemler derhal yapılmalıdır. Kentin en işlek yerlerinde pankartlarımızın üstüne yazılar yazan, sahte bildiriler dağıtarak toplumu kargaşaya sürüklemek isteyen kişileri kamera kayıtlarıyla tespit etmek zor olmasa gerektir. Mersin Valiliğini ve ilçe kaymakamlarımızı da konuya gereken hassasiyeti göstermeye, seçimlerin huzur ve güvenini korumak konusunda tüm önlemleri almaya davet ediyorum. Son olarak, tüm Mersin kamuoyu bilmelidir ki, bu oyunları tezgahlayanlar son çırpınışlarını yaşamaktadır. Asla amaçlarına ulaşamayacaklar, Mersin seçmeninin özgür iradesine ipotek koyamayacaklar. 31 Mart günü, sandığa giren her bir oyun güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Dürüst, hukuka uygun, şaibesiz bir oy sayım süreci yaşanması amacıyla gerekli tüm tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımızı yaptık. Hiç kimse endişe duymasın. 31 Mart'ta demokrasi kazanacak. Mersin'de mutlu, huzurlu ve refah içinde, kardeşçe bir gelecek hayal edenler kazanacak. 31 Mart'ta birliğimiz, kardeşliğimiz kazanacak” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA