“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!”


 

Mersin Kadın Platformu, Cuma günü Tarsus’ta görülecek olan cinsel istismar davasına katılım çağrısı yaptı.

SONER AYDIN

Tarsus’ta 29 Mart’ta görülecek cinsel istismar duruşmasına katılım çağrısı artıyor. Daha önce davanın avukatlarından, milletvekillerinden gelen çağrıya Mersin Kadın Platformu da eklendi. Konuyla ilgili Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan platform, cinsel istismara uğrayan kız çocuğunun sesine ses katmak, adalet arayışına destek vermek adına Tarsus Adliyesi’nde olacaklarını duyurdu.

“SANIK KİMLER TARAFINDAN KORUNUYOR?”
Platform adına açıklama yapan Elmas Kara, 2018 yılında kız çocuğunun durumu yurt müdürü ve rehber öğretmene 2015 yılında yaşanan istismarı anlatması ile dava sürecinin başladığını anımsattı. Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklanan imam M.D.’nin ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını kaydeden Kara, “Uzman psikologun E.S.’nin beyanlarının güvenilir olduğunu belirtmesine, tüm delil ve raporlara rağmen son duruşmada da sanığın yeniden tutuklanması talebi reddedilerek, sanığın işlediği suç görmezden gelinmiştir. Son duruşmada ise bütün bu delillere ve sanığın hiçbir duruşmaya katılamamasına rağmen tutuksuz yargılama süreci devam ettirilmiş, mahkeme başkanı, ertelemeyi duyunca isyan eden aileye alay eder gibi ‘beraat kararı bile çıksa suçsuz olduğunu göstermez’ sözlerini sarf etmiştir. İşletilmeyen ve istismar suçlarını görmezden gelen adalet sistemine hesap soruyoruz; tüm taleplere ve delillere rağmen hala tutuklu yargılanmayan sanık kimler tarafından, ne şekilde korunmaktadır? Cinsel saldırı ve istismar suçları soruşturma, kovuşturma ve cezalandırma açısından en özensiz yürütülen, kadın ve çocukların adli süreçlerde ikincil haksızlıklara tekrar tekrar maruz kaldıkları bir suç tipidir.
Cinsel suçlar çoğunlukla yargı aşamasına gelmeden örtbas ediliyor. Şikayet edildiğinde, polis, savcı, mahkeme şikayetleri ciddiye almıyor, başvuruda bulunan kadına ve çocuğa ön yargılı bir yaklaşım sergileniyor, delil toplanmıyor ya da bu davada olduğu gibi faili tutuklama tedbiri uygulanmıyor. Adil olmayan yargı sistemi, cezasızlık, iyi hal indirimleri yeni cinsel suçlara teşvik edici bir hal alıyor” dedi.

“CEZASIZ BIRAKILAN HER SUÇ İSTİSMARI MEŞRU KILIYOR”
Çocuklara karşı işlenen istismar suçlarının affedilemez ve cezasız bırakılamaz olduğunu dile getiren Kara, “Bu, suça ortak olmak, çocuklara karşı işlenecek yeni suçlara zemin hazırlamaktır. Cezasız bırakılan her suç istismarı meşru kılmakta ve erkek yargı suçluyu cesaretlendirmektedir. Çocuğa yönelik istismarın üzerinde yükseldiği başta erkek egemenlik, dinsel gericilik ve çocuğu nesneleştiren, istismara açık hale getiren her tür yaklaşıma karşı mücadele edeceğiz. Bu davanın takipçisiyiz. Cinsel istismar faili imam gerekli cezayı alıp tutuklanana kadar adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. İmam M.D derhal tutuklanmalıdır ve bu olayda sorumluluğu olanlar hesap vermelidir. Bugün buradan 29 Mart Cuma günü saat 13.30’da Tarsus Adliyesi’nde görülecek dava için çağrıda bulunuyoruz. Gerçek adalet sağlanana ve sanık gereken cezayı alana kadar bu davanın da, erkek yargının da erkek egemen sistemin de peşinde olacağız. İstismarı aklamanıza da, suçluyu korumanıza da izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA