KIZILAY’DAN EMNİYETE MADALYA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIZILAY’DAN EMNİYETE MADALYA


 

Türk Kızılayı Mersin Şubesi, 500 üniteden fazla kan bağışında bulunan Mersin Emniyet Müdürlüğüne madalya verdi.

GİZEM EKİCİ

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin talimatıyla, Müdürlüklere bağlı Polis Memurları, Türk Kızılayı Mersin Kan Bağışı Merkezi Koordinesinde kan bağışında bulundu. Tam bağış miktarı 500 üniteyi geçince Kızılay’ın başlattığı yeni bir uygulama neticesinde İl Emniyet Müdürlüğü madalya almaya hak kazandı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen madalya törenine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, müdürlüklere bağlı amirler katıldı. 

“EL ELE VERELİM”
Ödül töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Kızılay Şube Başkanı Fehmi Gür, 151 yıldır hizmet veren Kızılay’ın gücünü devletten ve milletten aldığını söyledi. Kızılay’ın diğer önemli hizmet alanının kan temini olduğunu dile getiren Gür, “Kan temini de gönüllüler tarafından sağlamaktadır. Kızılay bugüne kadar ki uygulamasında belli ünitede kan bağışında bulunan bireylere madalya takdim etmekteydi. 2019 yılında yeni bir uygulamaya başladı. Kurumsal olarak da bağışta bulunan devlet kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına, örgütlere madalya takdim edilecek. Bu ödül il olarak TBMM’ye takdim edildi, ikincisi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine takdim edildi. Üçüncüsü ise Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne takdim edilecek. Emniyet güçlerimiz her alanda olduğu gibi bu alanda da bizim yanımızda oldu. İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Şahne ve katılan herkese teşekkür ediyoruz. Bir iyilik hareketi olan Kızılay, sizlerin desteği ile yeni bir vizyonla güçlenerek yoluna devam ediyor. İnsana, hayata, şehre dair tutkuları ve hayalleri, endişeleri olan herkese Kızılay’da yerimiz var. Fiziki alt yapının üstüne duygularla donatılmış üst yapı yapmayınca eksik kalır. Bu açıdan bizler Mersin’de el ele verirsek, mutluluğu paylaşırsak ve arttırırsak hem memleketimiz, hem şehrimiz hem de insanlık namına önemli bir iş yapmış olacağız” dedi.

“KIZILAY, ÖVÜNÇ KAYNAĞI BİR KURULUŞUMUZ”
Törende kısa bir konuşma yapan Mersin Valisi Ali İhsan Su ise, Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve personeline teşekkür etti.  Türk Kızılay’ının 1868 yılından bu yana 151 yıldır olağanüstü çalışmalar gerçekleştiren, övünç kaynağı bir kuruluş olduğunu dile getiren Vali Su, “Sadece ülkemizde değil dünyanın neresinde kanayan bir yara varsa Kızılayımız orada. Nereye bir ateş düşmüşse Kızılayımız tüm ekibiyle orada. Dünyanın her yerinde ülkemizin sesini en gür şekilde duyuran, örflerimizi, adetlerimizi, yardımseverliğimizi en güzel ithaf eden bir kuruluşumuz. Kuruluşundan bu güne kadar Kızılay’a destek olan, sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Bugün Kızılayımız birçok nakdi, ayni yardımları gerçekleştiriyor. Yurt içinde ve yurt dışında. Bunlar hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla gerçekleşiyor. Kızılayımızın bir diğer önemli hizmeti de kan hizmeti. Türkiye’nin her yerinde ihtiyaç duyulan kanın büyük bir kısmını Kızılayımız sağlıyor. Bu da vatandaşlarımızın yaptığı kan bağışı ile sağlanıyor. Bu çerçevede 500 ünite ve üstü kan bağışı yapan kurumlara madalya veriliyor. Bu ödülü almaya hak kazanan Mersin Emniyetini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne madalyasını Vali Ali İhsan Su’dan aldı. Kızılay Şube Başkanı Fehmi Gür de ayrıca Şahne’ye teşekkür plaketi verdi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA