“SANAT SOKAĞINI ROMAN KÜLTÜRÜYLE RENKLENDİRECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SANAT SOKAĞINI ROMAN KÜLTÜRÜYLE RENKLENDİRECEĞİZ”


 

HDP Akdeniz Belediye Eşbaşkan Adayları Roman yurttaşlar için çözüm projelerini açıkladı.

 Eşbaşkan adayları, “Kentimizin önemli bir parçası olan Roman yurttaşlarımızla ortaklaşarak yaşam standartlarını yükseltmek  görevimizdir. Roman mahallesinde gerçekleştireceğimiz sanat sokağı projesini Roman kültürüyle renklendireceğiz ” dedi. 

Haber Merkezi

Katılımcı belediyecilik anlayışıyla yola çıkan HDP Akdeniz Belediye Eşbaşkan Adayları Emine Şilan Yüksekkaya ve Reşat Aşan Roman yurttaşlar için hazırladıkları ekonomik ve toplumsal içerikli projelerini açıkladı. Adayların projeleri şöyle: “Belediyemizde, Meslek odaları ve Roman Federasyonu iş birliği ile şehrin ihtiyacına göre istihdama yönelik meslek edindirme ve istihdam çalışmaları yapılacak. İhtiyaç sahibi Roman vatandaşların evlerinin tadilat bakım ve onarımı konusunda destek sağlanacak. Yerinde dönüşüm ile hem roman vatandaşların sağlıklı konutlarda oturması, hem geleneksel mahalle dokusunun yitirmesinin engellenmesi hem de değer kaybının yaşanmasının önüne geçecek çalışmalar yapılacak. Belediyemiz kendi bünyesinde Romanların istihdamına katkıda bulunacak. Atıl ve kullanılmayan Roman Kültür Parkı’nın onarılacak ve Roman Kültürünün yansıtıldığı bir sanat sokağı yapılacak. Roman kültürlerini yansıtan, Roman yemeklerinin satışa sunulduğu ve Roman müziğinin tanıtıldığı noktalar oluşturulacak. Roman kadınların ürettiği ürünleri değerlendirebilecekleri bir Roman Kadın Emeği Pazarı kurulacak. Belediyenin bünyesinde bir Roman Çözüm Masası kurulacak. Romanlar için önem taşıyan aşağıdaki gün ve haftalarda,  anma ve kutlamalar Belediyemiz ile birlikte düzenlenecek. (8 Nisan Dünya Romanlar Günü, 16 Mayıs Romanların Direniş Günü, 5-6 Mayıs Hıdırellez, 5 Kasım Roman Dili anma günü, 2 Ağustos Soykırım Anma Günü), belediyemizce ulusal ve uluslararası Roman festivallerinin düzenlenmesinde destek sağlanacak. Roman çocuklarına ve gençlerine yönelik sportif faaliyetler planlanacak, madde bağımlılığının önüne geçmek için çalışmalar yapılırken, bağımlı olanların rehabilitasyonu için çalışmalar yapılacak. Kreşe ve ilkokula giden çocuklara kırtasiye desteği sağlanarak belirlenen ailelere düzenli gıda yardımı yapılacak.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA