ZUMBA YAPMAK İÇİN ENGEL TANIMADILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZUMBA YAPMAK İÇİN ENGEL TANIMADILAR


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 21 Mart ’Dünya Down Sendromu Farkındalık’ günü nedeni ile Mezitli Belediyesi Down Kafede düzenlenen etkinliğe katılarak, çocuklarla zumba yaptı. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte Başkan Tarhan, çocuklarla sevgi yumağı oluşturdu.

Haber Merkezi

Dünya genelinde yaklaşık 6 milyon kişinin sahip olduğu bu genetik farklılığa dikkat çekmek için çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Dünya Down Sendromu Günü Mezitli Belediyesi Down Kafede yapıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Miletvekili Alpay Antmen, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım ve ilçe örgütleri, Belediye Meclis Üyeleri, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zekiye Kahveci, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ile birlikte binlerce vatandaş katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. CHP’li Vekil Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve CHP İlçe Başkanı Bayram Yıldırım’ın , sahneye çıkarak ZİÇEV’li çocuklarla zumba yapması büyük ilgi gördü. 

ENGELLİ BİREYLER İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER
Mezitli Belediyesinin katkılarıyla yapılan, Sabiha Çiftçi Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Öğrencileri, Doğa Koleji, Pakize Kokulu Lisesi, Mersin Lions Kulübü, ÇUGİDER, MARGİAD, Mersin Ahbap Grubu, Mersin Toplum Gönüllüleri Vakfı, Migros Aile Kulübü, Mersin Fotoğraf Derneği, Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi, Bahçeşehir Koleji, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunca (UNICEF) hazırlanan ''Ver Elini Kardeşim Projesi" gönüllüleri hazırladıkları şovları ile renk kattıkları etkinlikte ZİÇEV Mersin Şubesi Velileri, Mersin Evliya Çelebi Teknik Ve Meslek Anadolu Lisesi öğrencileri, Sabah Et Lokantası, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi, Sibel Gelbul, ZİÇEV Mersin Atölyesi, Gönlübol Kebap Lahmacun Salonu ve Olba Restaurant geliri ZİÇEV Mersin Şubesine katkı vermesi amacıyla kermes düzenledi.   

YETENEKLERİNİN FARKINA VARILMALI
Halkın Down Sendromlu gençlerin ve sergileyebildikleri yeteneklerinin farkına varmaları için bu tür buluşmaların çok önemli olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bir hastalık değil, genetik bir farklılık olan down sendromu, sadece insanda değil, her canlıda görülebilen bir durum. Sayıları oldukça fazla olmasına rağmen sosyal hayatta yerleri pek bulunmayan down sendromlu bireylerin, hayata karışmalarını zorlaştıran genetik farklılıklarına rağmen gerekli eğitim, sosyal farkındalık ve kabullenme bu durumu tersine çevirebiliyor. Biz belediye olarak zaten bunları biliyor ve çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Down Kafemizde onların sosyal alanda daha çok yer almalarına imkan tanırken, halkımızın da onlarla bir arada olarak aslında farklı olmadıklarını, eksik değil, bizden çok fazla olduklarını fark etmelerini istiyoruz” dedi.

KEŞKE BİZLER DE ONLAR GİBİ TEMİZ YÜREKLİ OLABİLSEK
Özellikle öğle yemeklerini Mezitli Belediyesi Sosyal Tesislerinde bulunan Down Kafe’de down sendromlu çocuklarla yemeye gayret gösterdiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Bu arkadaşların bizden bir fazlalığı var. +1 kromozom bizden daha farklı bu arkadaşlarımız. Ama bu fazlalık artı özelliklere sahip kıldı. Bizden çok farklı özelliklere sahipler. Çok temiz yürekliler. Keşke hepimiz bunlar kadar temiz yürekli olabilsek. Keşke hepimiz bunlar kadar sevecen olabilsek. Down sendromlu çocuklarımıza elimden geldiğince zaman ayırıyor, seviyor ve sarılıyorum. Onlarda çok farklı bir enerji görüyorum. Onların mutlu olduğunu görmek bana güç veriyor” diye konuştu. 
Başkan Tarhan, etkinliğin gerçekleşmesi için büyük çaba sarf eden, başta ZİÇEV Mersin Şubesi olmak üzere tüm paydaşlara teşekkürlerini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA