MEÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ AKREDİTASYON BELGESİ ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ AKREDİTASYON BELGESİ ALDI


 

Kısa adı ECZAKDER olan Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından 6 yıl süreyle tam akredite olan Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne akreditasyon belgesi düzenlenen törenle takdim edildi. Fakülte Türkiye’de bu belgeye sahip 11. Eczacılık Fakültesi olmayı

Haber Merkezi

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet  İsmail  Yağcı, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akdağlı, Eczacılık Eğitimi Programlarını  Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Benay Can Eke ve Uzm. Ecz. Vedat Eğilmez, 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Özgün Sağır, Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu II. Başkanı Eczacı Göksel Dönmez ile akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

MEÜ Devlet Konservatuarı’ndan Öğr. Gör. Duygu Deniz Demirel  ve Öğr. Gör. Türkol  Çankaya’nın müzik dinletisi ile başlayan törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, MEÜ’nün kalite ve akreditasyon konusuna büyük önem ve destek verdiğini söyledi. Eczacılık Fakültesi’nin akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin olağanüstü çabası, dış paydaş kurumların desteği ile alınan akreditasyon belgesi nedeniyle emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Yağcı, MEÜ Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Turizm Fakültesi’nin de akreditasyon konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Eczacılık Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr. Serap  Yalın ise konuşmasında fakülte ve akreditasyon süreci ile ilgili bilgi verdi. 2016 yılında yapılan başvurularının ardından istenilen standartların karşılanması noktasında oluşturulan fakülte öz değerlendirme kurulunun yoğun bir çalışma içerisine girdiğini belirten Prof. Dr. Yalın, bu süreçte desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti.

Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Benay Can Eke, fakültenin 6 yıl tam akreditasyon statüsünü kazanmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Prof. Dr. Benay Can Eke, yükseköğretimde akreditasyonun kalite güvencesi sağladığını, kamu ve özel sektörde görev alacak insan gücü seçimini kolaylaştırdığını ve fakültenin kalite standartlarını karşıladığının tüm paydaşlar tarafından bilinmesine imkan sunduğunu belirterek emeği geçenleri tebrik etti.

Daha sonra söz alan Eczacılık Eğitimi Programlarını  Değerlendirme ve Akreditasyon  Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Ecz. Vedat Eğilmez, 25. Bölge Eczacı Odası Başkanı   Uzm. Eczacı Özgün Sağır ve Güney Ecza Kooperatifi  Yönetim Kurulu 2. Başkanı Eczacı  Göksel Dönmez de Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin kalitesinin tescillenmiş olmasından duyduklarını memnuniyeti dile getirdi.

Mezun öğrenciler adına konuşan 2005 dönem  birincisi Uzm. Ecz. Yağmur Apçin ile Eczacılık Fakültesi Öz Değerlendirme Kurulu Üyesi olan 5. sınıf öğrencisi İsmail Bazzaz da konuşmalarında Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile gurur duyduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Benay Can Eke ve Uzm. Ecz. Vedat Eğilmez tarafından MEÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın’a 6 yıllık tam akreditasyon belgesi takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA