SEÇMEN BİLGİ PUSULALARI MUHTARLIKLARDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇMEN BİLGİ PUSULALARI MUHTARLIKLARDA


 

31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar için hazırlanan seçmen bilgi pusulaları muhtarlıklara geldi.

SONER AYDIN

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde oy kullanacak vatandaşlar için seçmen bilgi pusulaları geldi. Üzerinde vatandaşların adı, soyadı, seçmen numarası ve hangi sandıkta oy kullanacakları yazan bilgi pusulaları 25 Mart’a kadar muhtarlıklardan alınacak. 

“YSK VE E-DEVLET ÜZERİNDEN DE ÖĞRENİLEBİLECEK”
Seçmen bilgi pusulaları ile ilgili gazetemize açıklama yapan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Mersin Şube Başkanı Ali Gülgen, “Biz o pusulaları gelen vatandaşlarımıza veriyoruz, gelemeyen yaşlıların, engellilerin evlerine götürüyoruz. Ama buradan almak daha kolay. Çünkü evlere gittiğimizde bulamıyoruz. Bu seçmen bilgi pusulaları bizde. 25’inden sonra geri iade edeceğiz. Ancak geçtiğimiz yıl pusulalar seçim gününe kadar bizde kalmıştı. Bu yıl da bizde kalacak gibi gözüküyor. Artık vatandaşlarımız internete girdikleri zaman hem seçmen sorgula sisteminden hem de e-devlet üzerinden hangi okulda, hangi sandıkta oy kullanacaklarını görüyorlar. Yine aynı zamanda isteyene telefonla da bilgi veriyoruz. Teknolojiyi kullanıyoruz. Seçmen bilgi pusulası elinde olsun ya da olmasın sandık numarasını biliyorsa nüfus cüzdanı ile gidince oyunu kullanabiliyor. Bu vatandaşlara kısa bir yol gösterme oluyor. Engelliler için okulların birinci katları hazırlandı. Eskiden ikinci, üçüncü kata seçmeni taşıyorduk. Bu da kolaylık oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA