“MAHKEME SANIĞI KORUYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MAHKEME SANIĞI KORUYOR!”


 

Tarsus’ta 12 yaşında kız çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla yargılanan imam için verilen ‘Tutuksuz yargılanma’ kararına büyük tepki geldi. Davanın avukatı Semra Kabasakal, mahkemenin sanığı koruduğunu savunarak, reddi hakim talebinde bulunacaklarını söyledi.

SONER AYDIN

Tarsus’ta yaşayan ve Adana'da 2015 yılında gittiği bir camide, 12 yaşındaki E.S.'yi istismar ettiği suçlaması ile tutuksuz yargılanan cami imamı M.D.’nin yargılamasına devam edildi. Dün Tarsus Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4’ncü duruşmasına tutuksuz yargılanan cami imamı M.D. katılmazken, mağdur E.S., anne A.S. ve Baba R.S hazır bulundu. Kent kamuoyunun yakından takip ettiği davaya Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve çok sayıda avukat müdahil oldu. 

SAVCILIĞIN MÜTALAASINA RAĞMEN, TUTUKLAMA ÇIKMADI
Duruşma öncesi adliye koridorunda sinir krizi geçiren mağdur E.S.’ye sağlık ekipleri tarafından müdahale edilirken, mağdur çocuğun annesinin “Biz köylüyüz,yoksuluz, garibanız diye mi bizim başımıza geliyor bütün bu felaketler” sözleri ise duruşma salonundakileri gözyaşlarına boğdu. Duruşmada müdafi avukatları ve katılımcıları dinleyen mahkeme başkanı, savcının tutuklamaya dair verdiği mütalaaya rağmen sanığın tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı 29 Mart’a erteledi.  

“REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNACAĞIZ”
Davanın ardından Tarsus Adliye Binası önünde mahkemenin kararına tepki geldi. Mahkeme başkanının tavrını eleştiren mağdur ailenin avukatı Semra Kabasakal, mağdur çocuğun hayatının kötü etkilendiğini söyledi. Mahkeme heyetinin mağdur E.S.’nin beyanlarını dikkate almamasını eleştiren avukat Kabasakal, “Tüm taciz dosyalarında asıl olan mağdur çocuğun beyanlarıdır. Ancak eldeki delillere ve yapılan araştırmalara rağmen bir kız çocuğunun hayatı karartılmak üzeredir. Çünkü kızımızın psikolojisi son derece bozulmuş durumdadır. Çok iyi bir okulda okumasına rağmen eğitimine devam etme şevki ve azmi kalmamıştır. Bu çocuğumuzu kurtarmamız lazım. Sanık 3 celsedir duruşmaya gelmemektedir. Eğer suçlu değilse neden duruşmaya gelmedi. Biz sanığın tutuklu yargılanmasını istiyoruz. Çocuğun hayatından endişe ediyoruz. Savcılık mütalaasında sanığın cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını istedi ancak mahkeme başkanının ‘Beraat etmesi suçsuz olduğu anlamına gelmez, bir sürü avukatınız var bir üst mahkemeye başvurun’ demesi kararın ne olacağını göstermektedir. Mahkeme sanığı koruyor. Biz gerekirse reddi hakim talebinde bulunacağız” diye konuştu.

“MAHKEME HEYETLERİ KEYFİ KARARLAR UYGULAYAMAZ”
Duruşmaya katılan UCİM Başkanı Saadet Özkan ise adliye önünde konuşurken göz yaşlarına hakim olamadı. Adliye koridorunda adalete olan inancı kaybolmuş bir çocuğun yere düşüp ağladığını gördüğünü dile getiren Özkan, “Biz çocukların gözyaşlarını engelleyelim diyoruz. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkemizdeki çocuklar için kurtuluş mücadelesidir. Mahkeme başkanlarına sesleniyorum, hep birlikte bu çocuklara sahip çıkalım. Bu yürek yangınını dindirelim” dedi. Duruşma salonunda aldığı notu okuyan Özkan, “Benim içeride yandı. Aklımda tutamamam diye yazdım. Mahkeme başkanı şöyle bir şey söyledi; ‘Beraat etmesi suçsuz olduğu anlamına gelmez. Bir üst mahkemeye gidersiz’. Mahkeme heyetleri keyfi kararlar uygulayamaz. İçeride hüngür hüngür ağlayan annenin ve bu çocuğumuzun bakanlar ve meclis tarafından görülmesini istiyoruz. Lütfen bu davayı görün, takip edin ki biz çocuklarımızı kurtaralım. Mücadele edenler kazanırlar” şeklinde konuştu.
Davayı takip eden Tarsus ve Mersin Kadın Platformu üyeleri ise, “Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA