UCİM GENEL MERKEZİ MERSİN’DE AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UCİM GENEL MERKEZİ MERSİN’DE AÇILDI


 

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Merkezi Mersin’de açıldı.

 Açılışa; Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, UCİM Dernek Başkanı Saadet Özkan, UCİM Mersin İl Sorumlusu Ezgi Arslan, kent protokolü ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

“SOSYAL HİZMET GÖREVLİLERİ YARGI AYAĞINDA DAHA ETKİN KILINMALI”
Türkiye’de her geçen gün daha da artan çocuk cinsel istismarının önüne geçmek için ortak mücadelenin önemine değinerek, yargılama sırasında çocuğun bir kez daha örselenmemesi ve mağdur edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Çocuk adalet sisteminin acil olarak genişletilmesi, çocuk istismarı davalarına bakan hâkim ve savcıların acil olarak bu eğitimleri alması gerekmektedir. Adli görüşme odalarının daha çok kullanılması ve sosyal hizmet görevlilerinin yargı ayağında daha etkin kılınması gerekmektedir. Biz Mersin Barosu olarak avukatlarımıza, çocuk adalet sistemi ile ilgili özel eğitimler veriyoruz. Yakın zamanda, bu tür vakalarda sadece bu eğitimleri almış avukatlarımız görevlendirilecektir. Ülkemizin utanç tablosu olan çocuk istismarının önüne geçilmesi konusunda UCİM Derneği çok önemli yer tutmaktadır” diye konuştu.
Bilgin Yeşilboğaz, bu konuda başarılı çalışmalar yapan UCİM ile birlikte iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyleyerek, Mersin Yenişehir İlçesi, Afetevler Mahallesi’nde hizmet verecek olan UCİM Dernek Binası’nın; kentimize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ederek, UCİM Dernek Başkanı Saadet Özkan’a ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.
Derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Saadet Özkan ise, “Başta Mersin Barosu olmak üzere, kentte bulunan sivil toplum kuruluşları ve Mersin halkının, çocuğa yönelik cinsel istismar konusunda çok duyarlı olması sebebiyle, derneğimizin merkezi olarak Mersin’i seçtik. Eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarımıza destek veren Mersin Barosu’na, sivil toplum örgütlerine ve Mersin halkına teşekkür ediyorum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA