“MERSİN KAZANACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN KAZANACAK”


 

Projeleri ile Mersin’in kazanacağını söyleyen Cumhur İttifakı adayı Hamit Tuna, 15 yıllık belediye başkanlığından edindiği deneyimlerle Mersin’in geneli için hazırladığı projelerinde iddialı olduğunu belirtti.

HEDİYE EROĞLU

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna, proje tanıtım toplantısı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen toplantıya ittifak adayları ile çok sayıda partili iş, sanat ve spor dünyasından temsilciler katıldı. 
“Gönüller hazır, projeler hazır şimdi Mersin Kazanacak” sloganıyla projelerini anlatan Tuna, Toroslar’da 15 yıllık belediye başkanlığından edindiği deneyimlerle Mersin’in geneli için hazırladığı projelerinde iddialı olduğunu belirtti.

“114 PROJEM VAR”
Yaptığı sinevizyon sunumu ile projelerini anlatan ve Mersin için kısa, uzun ve orta vadede hazırladığı 114 projesinin alt başlıklarında 200 projeye tekabül ettiğini bildiren Tuna, doğru planlama, doğru zamanlama, doğru uygulamayla bir köy olarak aldığı Toroslar’ı 21. yüzyıl şartlarına uygun şehircilik anlayışıyla Mersin’in en hızlı değişen ve en hızlı büyüyen yerleşim yeri haline getirdiğini söyledi. “Arkamdan gelen ‘enkaz devraldım’ demesin” diyen Hamit Tuna, “Bütçenin 10’da biri kadar borç bırakmak bir belediye başkanının en doğal hakkıdır. Ama ‘benden sonrası tufan’, ‘benden sonra gelen yansın, kül olsun’ mantığıyla asla bakmadım, bakmayacağım da çünkü devlette devamlılık esastır. Bu terbiyede yetişmiş, siyasetimizi de hep böyle düzgün çizgilerle çizmiş, olursak olduğumuz yerde bu işi adam gibi yapabilme adına duruş sergilemiş bir kardeşinizim. Bu duruşumu asla değiştirmedim” dedi.

İŞTE VİZYON PROJELER
İstihdamdan kırsal kalkınmaya, tarımdan turizme, ulaşımdan kentsel altyapıya, çevre ve enerjiden imar ve şehirciliğe, kentsel tasarımdan kültür sanata, spordan eğitime ve vizyon projelerini hayata geçirmek istediği çalışmaları anlatan Tuna, bunları da kent ile birlikte yapacağını kaydetti.
Kültür sanat, eğitim, spor ile kadın, çocuk, yaşlı, genç ve engelliler için hayata geçirecekleri projeleri de anlatan Tuna, ‘Kent Merkezi ve Çamlıbel’i Canlandırma’, ‘Müftü Deresi Rekreasyon Alanı’, ‘Karaduvar Balıkçı Köyü’, ‘Akıllı Kent Uygulamaları’, ‘Kent Akvaryumu’, ‘Metro ve Metrobüs’ projelerini ise vizyon projeleri olarak tanıttı. 
Müftü Deresi Projesini ‘Hayalimiz bu proje’ diyerek tanıtan Tuna, 2005’te derenin Toroslar bölümünde düzenleme yapmak için başvurduğunu, ancak izin verilmediğini belirtti. Müftü Deresi etrafını 24 saat yaşamın olduğu bir merkez haline getireceklerini ifade eden Tuna, “6,5 kilometre boyunda, denizden başlayıp Karaisalı’ya kadar devam eden, bisiklet ve yürüme yolları, spor alanları bulunan, kafelerle taçlandıracağımız, festival ve fuar alanı olacak bir proje. Ara ara köprüler, zemini kademeli derinleştirerek, gondol ve sandallarla gezinti yapılabilecek bu proje, Mersin’e değer katacak” dedi. 

“METRODA ADANA’NIN DÜŞTÜĞÜ TUZAĞA DÜŞMEK İSTEMİYORUZ” 
Ulaşımda da Metrobüs Projesini hayata geçireceklerini söyleyen Hamit Tuna, “Metrobüs daha pratik. Maliyeti 50-60 milyon Eoro arasında. Metro Projesi ise 15 duraklı olacak. Bu projenin kilometresi 35 milyon Eoro. Toplam uzunluğu 19,5 kilometre. Türkiye’de ekonomik bir sıkıntı var. Bunu Mersin’in öz kaynaklarıyla yapmak mümkün değil. Ayaklarımızın yere basması lazım. Bizim iki projemiz var; biri metrobüs, diğeri metro projesi. Metronun toplam maliyeti belki 800 milyon Eoro’yu bulacak. Dış kredi bulacaksınız, Hazine kefil olacak ve bu projeyi yapacaksınız. Rantabl olması lazım. Adana’nın düştüğü tuzağa düşmek istemiyoruz, çünkü şu anda işletme maliyetini karşılayamıyor. Biz bu hatayı yaşamak istemiyoruz. Metro projemiz var, bunu yapmak için kredi arayışımız olacak ama dünyada da bir ekonomik daralma var. Kredi bulma noktasında sıkıntı olabilir. Bunu kollayacağız, koruyacağız ve takip edeceğiz. Ama olmazsa 5 yıl sonunda ‘ben bu işi çözemedim’ demenin gereği yok. Alternatif projemiz var; metrobüs. Metro duraklarıyla aynı duraklar olacak ve orta refüjleri kaldırıp yerine metrobüs hattı yapacağız. Metroya kredi bulduğumuzda da metrobüsü kaldırıp alttan metroyu yapacağız. Ulaşımda iki alternatifli çözüm önerimiz var” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA